img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-9-2020 04:49

Rens Raemakers kandidaat voor Tweede Kamerverkiezingen 2021

Den Haag/Neer - 18 september 2020 - Tweede Kamerlid Rens Raemakers (29) stelt zich verkiesbaar voor een nieuwe termijn als Kamerlid voor D66. Vier jaar geleden werd de toen 25-jarige Rens Raemakers, als raadslid voor D66 in Leudal, door Alexander Pechtold gevraagd zich kandidaat voor de Kamer te stellen. Hij kwam uiteindelijk op plek 17 van de lijst te staan en werd in maart 2017 met zo’n 7,5 duizend voorkeurstemmen gekozen als het jongste lid van de Tweede Kamer. 

img

Rens Raemakers heeft nu Medische Zorg, Geneesmiddelen en Jeugdzorg in portefeuille. Eerder voerde hij ook het woord over Armoede-en Schulden, de Participatiewet (bijstand) en Kinderopvang. "Met veel enthousiasme heb ik me de afgelopen jaren ingezet voor jeugdbeleid, de zorg en sociale zaken. Deze thema’s zijn ontzettend belangrijk voor kwetsbare mensen, en ik heb hier concrete resultaten weten te bereiken. Daarom wil ik ook de komende jaren het Sociale Gezicht van de D66-fractie zijn."

Hij werd in maart 2017 met zo’n 7,5 duizend voorkeurstemmen gekozen als het jongste lid van de Tweede Kamer. Ook nu mikt Rens Raemakers op een hoge plek op de lijst:"Deze keer wil in de top-15 van de lijst komen. Het is belangrijk dat de provincie Limburg hoog de lijst vertegenwoordigd is. En daarnaast ben ik met mijn 29 jaar nog steeds goed in staat de jongeren in Nederland te vertegenwoordigen. De Tweede Kamer moet een afspiegeling zijn van de bevolking."

In de afgelopen Kamerperiode diende Raemakers een wetsvoorstel in, waardoor kinderdagverblijven niet-gevaccineerde kinderen mogen weigeren. Ook kwam er op zijn voorstel een Kindervragenuur in de plenaire zaal van de Tweede Kamer voor kinderen van groep 7 en 8. Verder diende hij een Schuldenplan in en kwam hij op voor diverse patiëntengroepen. De kandidaatstelling bij D66 loopt tot 21 september. Dan begint het sollicitatietraject en doet de verkiezingscommissie een voorstel voor de lijst. De leden stellen daarna tussen 19 november en 1 december de definitieve lijst samen. Bij de verkiezingen van 17 maart wordt de D66-lijst aangevoerd door de reeds verkozen Sigrid Kaag.

Wij spraken hem eind juli over onder andere zijn politieke ambities. Hier kun je dit interview nog eens terugzien.

Tags
Wellicht interessant