img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-9-2020 02:50

Installatie deken De Graaf Woutering in Roermond via LIVE stream te volgen

Roermond - 21 september 2020 - Op zondagmiddag 27 september, aanvang 14 uur, wordt de nieuwe pastoor-deken van Roermond, Alexander de Graaf Woutering, geïnstalleerd in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Vanwege de geldende coronamaatregelen kan hierbij slechts een beperkt aantal mensen aanwezig zijn. Om toch iedereen in de gelegenheid te stellen zal via www.deltalimburg.nl de hele kerkdienst LIVE te volgen zijn. Terugkijken kan via deze link.

img

In mei 2020 werd bekend dat Alexander de Graaf Woutering de nieuwe plebaan-deken van Roermond wordt. Bisschop Harrie Smeets heeft hem in die functie benoemd. Hij was op dat moment nog deken van Horst.

In Roermond volgt hij deken Rob Merkx op, die een nieuwe benoeming in Sittard heeft gekregen. 

Voor Alexander De Graaf Woutering (55) is Roermond geen onbekende stad. Hij werd er geboren en groeide er deels op. Na zijn priesterwijding in de Sint-Christoffelkathedraal in 1990 droeg hij in de Munsterkerk zijn eerste mis op. Van beide kerken, die tot de parochie H. Christoforus en H. Geest in de binnenstad van Roermond behoren, wordt hij nu pastoor. Hij wordt eveneens pastoor van de H.-Michaëlparochie in Herten. Daarnaast is hij benoemd tot deken van het dekenaat Roermond en tot plebaan van de kathedraal. Dat wil zeggen dat hij de dagelijkse leiding heeft over de bisschopskerk.

Overige missen

De Heilige Mis van zondagochtend 11.30 uur in de kathedraal komt te vervallen.
De missen op zaterdag om 18.00 uur in de Munsterkerk en zondag om 10.00 uur in Herten gaan wel gewoon door.

Foto's Bisdom Roermond (Alexander de Graaf Woutering) / DeltaLimburg.nl (kathedraal)

 

Tags
Wellicht interessant