img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-9-2020 01:40

Draaiorgeltjesdag in Weert als ode aan de kermis

Weert - 22 september 2020 - Op zaterdag 26 september organiseert het Centrummanagement Weert een feestelijke Draaiorgeltjesdag in de binnenstad van Weert. Orgeldraaiers uit binnen- en buitenland brengen op deze manier een ode aan de, vanwege corona, afgelaste Weerter kermis. Deze zou eigenlijk komend weekend plaatsvinden, traditiegetrouw in het laatste weekend van september.

img

Verspreid over de straten in het centrum van Weert staan tal van draaiorgeltjes uit binnen- en buitenland. Tussen 10 en 16 uur worden op de traditionele instrumenten hits van weleer maar ook moderne popnummers ten gehore gebracht.
 
Met het evenement brengt Centrummanagement een ode aan de Weerter kermis, die normaliter het laatste weekend van september plaatsvindt. Met de stijlvolle en muzikale verwijzing worden bezoekers ondanks het niet doorgaan van de kermis evengoed van harte welkom geheten om de binnenstad te bezoeken. Op zaterdag staat tevens de weekmarkt op de pleinen en is feestelijk funshoppen perfect te combineren met een bezoekje aan een van de vele horeca-etablissementen.


Geen koopzondag

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert, echter vanwege de kermis wordt deze in september altijd een week naar voren geschoven. Dit valt dan samen met Cultureel Lint, de opening van het culturele seizoen. Om verwarring te voorkomen is deze verschuiving vastgehouden, de laatste zondag van september is dus geen koopzondag.
 
Meer informatie over activiteiten en aanbod in het Weerter centrum is te vinden op de website van Centrummanagement Weert

Stockfoto


 

Tags
Wellicht interessant