img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-9-2020 03:10

23 september - Nationale Kraanwaterdag 2020

22 september 2020 - Op woensdag 23 september doen in heel Nederland scholen en bso’s mee met de Nationale Kraanwaterdag. Ruim 200.000 kinderen drinken die dag niet alleen kraanwater maar gaan in de klas en op het schoolplein aan de slag met ‘slim gebruik van kraanwater’. Ook in Limburg doen vele duizenden kinderen mee aan Kraanwaterdag. De Limburgse aftrap is in Venlo op de basisscholen De Meule en Nova.  

img

Drinkwaterbedrijven bieden gezamenlijk programma

Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde levensstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om kinderen hiervan bewust te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is, organiseren de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven, waaronder WML, gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag.

Voor basisscholen en buitenschoolse opvang

Alle basisscholen en bso’s kunnen meedoen met Nationale Kraanwaterdag en gebruik maken van de gratis materialen. Het materiaal wordt aangeboden op drie niveaus: groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8. Het lesmateriaal gaat in op de herkomst van kraanwater en legt uit hoe kraanwater wordt gezuiverd. Ook krijgen leerlingen concrete handvatten hoe ze slimmer kunnen omgaan met het gebruik van kraanwater.

Met een videoboodschap zal minister Cora van Nieuwenhuizen in de klassen de kinderen uitdagen om slimme waterbespaarideeën te bedenken. De klas met het beste idee mag dat in oktober zelf aan de minister overhandigen.   

Klassen die meedoen maken bovendien kans op leuke prijzen: een gastles van een waterexpert, bidons of douchetimers voor je leerlingen. Blijft de school ook ná Nationale Kraanwaterdag het drinken van kraanwater stimuleren, dan maak die school ook nog eens kans op een exclusieve waterworkshop.

 

 

Tags
Wellicht interessant