img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-9-2020 09:45

SJG Weert start met aanmeldzuilen: meer regie voor patiënten

Weert - 23 september 2020 - Vanaf maandag 28 september werkt het SJG Weert met aanmeldzuilen. Dit betekent dat alle patiënten, met of zonder afspraak, zich bij binnenkomst in de centrale entreehal aanmelden bij één van de aanmeldzuilen. Hierdoor wordt de logistiek rondom patiëntenzorg geoptimaliseerd, waarbij de patiënt meer regie krijgt.

img

In de centrale hal van het ziekenhuis staan vijf aanmeldzuilen. Hiervoor is één geldig legitimatiebewijs (identiteitsbewijs, paspoort, rijbewijs of vreemdelingendocument) nodig. Je hoeft je voor jouw afspraak dus niet meer te melden bij de balie van het Planbureau, tenzij je geen (geldig) legitimatiebewijs hebt of anderstalig bent.   

Hoe werkt de aanmeldzuil?

Als je het ziekenhuis binnenkomt, word je door de gastvrouw- of heer geleid naar één van de vijf aanmeldzuilen. Hier scant je eerst jouw legitimatiebewijs, waarna je de vraag krijgt om een aantal gegevens te controleren en aan te passen als deze niet kloppen. Denk aan adresgegevens, huisarts- en apotheek gegevens en het controleren van jouw zorgverzekeraar.

Vervolgens zie je alle afspraken, operaties en opnames die je vandaag in het ziekenhuis hebt staan. Na het aanmelden, komt er automatisch een ticket uit de zuil met daarop jouw afspraken, operaties en opnames van die dag en de locaties. Voor afspraken op de polikliniek, Medische Beeldvorming en het Priklaboratorium, kun je meteen plaatsnemen in de aangegeven ontvangstruimte. Kom je voor een operatie of opname? Meld je dan bij de balie op locatie, zoals ook op het ticket staat aangegeven. 

Heb je hulp nodig?

Mocht je hulp nodig hebben bij het aanmelden op de aanmeldzuil, dan is er een gastvrouw- of heer aanwezig die jou graag behulpzaam is. Uiteraard met inachtneming van de privacy.

Sneller aanmelden via MijnSJG 

Je kunt je nog sneller aanmelden door vooraf online in te checken! Wat houdt dat in? Dat je thuis inlogt op MijnSJG en controleert of de gegevens kloppen. Eenmaal in het ziekenhuis, hoef je deze gegevens dus niet meer te controleren. Je hoeft je dan alleen nog maar te legitimeren bij de aanmeldzuil en ontvangt direct daarna je ticket met afspraken, operaties en opnames.

Foto SJG Weert

Tags
Wellicht interessant