img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-9-2020 09:03

CV De Kujeldreiers Kelpen-Oler gelast Prinsenbal en uitroepen prinsen(paar) af

Kelpen-Oler - 23 september 2020 - Carnavalsvereniging De Kujeldreiers uit Kelpen-Oler heeft op haar FB-pagina een brief gepubliceerd waarin ze aangeeft dat het Prinsenbal met de bekendmaking van de prinsen(paren) in november wordt afgelast. Wat er verder nog wel of niet kan doorgaan komend carnavalsseizoen kan de vereniging op dit moment nog niet aangeven. Daarvoor is nog teveel onzeker. De hele brief op FB luidt:

img

"Beste Kujeldreiers,

Momenteel zitten we in een periode waarin het voor iedereen onzeker is hoe de komende maanden het Corona-virus zich zal ontwikkelen. Wij houden als vereniging dit uiteraard nauwlettend in de gaten.

Eén van de consequenties hiervan is, dat we jullie nog geen programma voor het aankomende vastelaovendj-seizoen 2020/2021 kunnen bieden. Onze eerste activiteit, het Prinsenbal met de bekendmaking van de prinsen(paren), gaat medio november helaas niet door. Dat betekent dat we dit seizoen geen prins / prinsenpaar zullen uitroepen.

Indien de veiligheidsregio in de komende weken/maanden besluit dat vastelaovendj dit jaar niet door kan gaan, dan moeten we ons daar als vereniging sowieso bij neerleggen.

Mocht de veiligheidsregio toch groen licht geven, dan willen we op een nader te bepalen moment kijken welke mogelijkheden er misschien wel nog zijn, binnen de dan geldende richtlijnen van het RIVM.

Om geen verwarring te scheppen: bepaalde vergunningstrajecten moeten vroegtijdig worden opgestart, zoals bijvoorbeeld de vergunning voor de optocht. Dit heeft te maken met doorlooptijden bij de Gemeente Leudal.

Mocht dus de gemeente deze vergunningsaanvraag publiceren, dan wilt dat niet automatisch zeggen dat de optocht ook doorgaat. Uiteraard geldt ook dan, dat de vereniging op een nader te bepalen moment bepaalt of de activiteit, al dan niet in een aangepaste vorm, kan doorgaan.

We zullen jullie daarvan uiteraard op de hoogte houden.
In de tussentijd hopen we dat iedereen gezond blijft.

Groet,
C.V. De Kujeldreiers"

Tags
Wellicht interessant