img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-10-2020 09:30

Themawandeling ‘Adellijke dames uit alle windstreken’ Thorn - met gids

Thorn - 3 oktober 2020 - Op zondag 18 oktober organiseert VVV Thorn een bijzondere themawandeling door Thorn in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Ontdek samen met een gids de geschiedenis van het vorstendom Thorn dat 800 jaar werd geregeerd door adellijke stiftdames, de herkomst van deze bijzondere dames, hun (tijdelijke) verblijf in Thorn en de sporen die nu nog zichtbaar zijn uit die tijd.

img

Het witte stadje Thorn werd 800 jaar geregeerd door adellijke stiftdames. Geen van deze vrouwen kwam echter uit Thorn en omgeving. Tijdens deze rondleiding vertelt de VVV-gids over de geschiedenis van het vorstendom Thorn, de herkomst van deze bijzondere dames, hun (tijdelijke) verblijf in Thorn en laat de sporen zien die nu nog overgebleven zijn uit die tijd.

Thorn diende lang als magneet voor adellijke families om hun dochters onder te brengen in het keizerlijke, hoogadellijke stift. De VVV-gids legt het accent op de herkomst en achtergrond van deze dames. Zoals bijvoorbeeld Maria, Cunigonde, Dorothea, Hedwig, Fransisca-Xaveria, Florentina. Koninklijke prinses van Saksen (Saxen) en Polen. Zij was de laatste vorstin-abdis in Thorn en ook verbonden aan het hoogadellijke stift in Essen (D).

Datum en tijd: zondag 18 oktober 2020, van 14 tot ca. 15.30 uur

Startlocatie: VVV, Wijngaard 14 in Thorn

Deelname: € 5 per persoon, kinderen t/m 12 jaar gratis

Aanmelden is verplicht en kan hier. Maximaal 10 deelnemers.  
 
Meer informatie: VVV Thorn 0475-561085 of per e-mail via thorn@vvvmiddenlimburg.nl

Foto: Leon van Lier / VVV / DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant