img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-9-2020 15:08

Themawandeling 'Soldaten uit den vreemde' Stevensweert - met gids

Stevensweert - 25 september 2020 - Op zondag 4 oktober organiseert VVV Stevensweert een bijzondere themawandeling door Stevensweert in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Ontdek samen met een gids het ontstaan van de vesting Stevensweert, de unieke bebouwing en maak kennis met een aantal historisch belangrijke Stevenweertenaren.  

img

Stevensweert die in het teken staat van de Maand van de Geschiedenis 2020 met het thema Oost/West.
Stevensweert kende vanaf 1633 tot aan de Franse tijd een Spaans en Hollands garnizoen. Deze militairen kwamen uit alle windstreken. Vanwege de strategisch ligging aan de Maas speelde Stevensweert een belangrijke rol in de 80-jarige oorlog.

Tijdens deze rondleiding vertelt de VVV-gids over het ontstaan van de vesting Stevensweert en laat hij u kennismaken met de unieke bebouwing.

De gids vertelt ook over een aantal belangrijke Stevensweertenaren, te weten de beeldhouwer Jan van Steffeswert, graaf Hendrik van den Bergh, Herman Frederik van den Bergh en Josina Walburgis, voormalige abdis van het Stift Thorn. Ook de vestingbouwer Moncada, de Graaf van Hompesch, Pierre Cuijpers en burgemeester Christiaan Houben komen aan bod. Ze hebben ieder een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Stevensweert.

Datum en tijd: zondag 4 oktober 2020, van 13 tot ca. 14.30 uur

Startlocatie: VVV, Jan van Steffeswertplein 1 Stevensweert

Deelname: € 5 per persoon, kinderen t/m 12 jaar gratis

Aanmelden is verplicht en kan hier. Maximaal 10 deelnemers.  
 
Meer informatie: VVV Stevensweert 0475-550236 of per e-mail via stevensweert@vvvmiddenlimburg.nl

Foto: Leon van Lier / VVV / DeltaLimburg.nl

 

Wellicht interessant