img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-1-2019 13:00

Gratis E-bike opladen in Roermondse binnenstad

Roermond - Vanaf nu kunnen fieters in de fietsenstallingen in de binnenstad van Roermond op twee plekken hun E-bike gratis opladen. In de stalling in de Neerstraat kunnen vier E-bikes tegelijkertijd opladen en in de fietsenstalling op het Kloosterwandplein kunnen er acht E-bikes tegelijkertijd opladen. Dit jaar komen er in de binnenstad ook oplaadpunten op zonne-energie bij.  Wethouder Rens Evers: “Met het aanleggen van oplaadpunten zorgen we ervoor het gebruik van de (e)bike aantrekkelijker wordt, ten koste van rijden met de auto. Dat past helemaal in onze ambitie om duurzaam reizen te stimuleren”. 

img

In totaal zijn er in de binnenstad van Roermond 2350 gratis fietsparkeerplaatsen, zowel bewaakt als onbewaakt. Het is in de binnenstad verboden de fiets op straat buiten een fietsenrek te plaatsen. De fietsrekken staat verspreid over de binnenstad nabij de winkelpromenades. In Roermond zijn drie bewaakte rijwielstallingen aanwezig. Klik hier voor alle fietsenstallingen in de binnenstad. 

De laadplekken zijn mogelijk gemaakt door het programma “Vitale Stad” dat gefinancierd wordt door de gemeente Roermond en de Provincie Limburg. Eén van de punten van dit programma is om fietsen te promoten. Behalve deze laadplekken werden er eerder ook al openbare fietspompen, extra fietsenrekken en scooterbeugels op diverse locaties in de binnenstad geplaatst.

Wellicht interessant