img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-9-2020 12:50

Proteion schaalt op naar preventief dragen mondmaskers

Midden-Limburg - 29 september 2020 - Als voorzorgsmaatregel gaan met ingang van vandaag medewerkers én bezoekers in de zorgcentra, thuiszorg en dagbestedingen van Proteion preventief mondmaskers dragen. Deze maatregel wordt genomen omdat er nu, anders dan tijdens de lockdown in het voorjaar, veel meer sociaal verkeer is onder medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. Daarmee is de kans op overdracht van het virus groter.

img

Het aantal coronabesmettingen neemt toe, ook in Limburg. Landelijk wordt gesproken van een tweede golf. Ook binnen Proteion neemt het incidentele besmettingen bij medewerkers en cliënten toe. Gelukkig zijn er op  dit moment nog geen uitbraken in de Proteion zorgcentra.

Daarom neemt de organisatie voorzorgsmaatregelen en schaalt met ingang van 29 september op naar het preventief dragen van mondmaskers door medewerkers en bezoekers in de zorgcentra.

Deze maatregel wordt genomen omdat er nu, anders dan tijdens de lockdown in het voorjaar, veel meer sociaal verkeer is onder medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. We gaan weer sporten, ontvangen bezoek thuis, gaan erop uit, kinderen gaan naar school, etc. Daarmee is de kans op overdracht van het virus groter.

Met het preventief dragen van mondmaskers wil Proteion ervoor zorgen dat bezoekers en nieuwe bewoners kunnen blijven komen. 

Dat betekent dat vanaf nu alle medewerkers en vrijwilligers met cliëntcontact preventief een mondmasker dragen tijdens hun werk. Dat geldt voor de zorgcentra, thuiszorg en dagbestedingen. Ook alle bezoekers van onze zorgcentra wordt gevraagd om een mondmasker te dragen. Zij worden hiervan door Proteion op de hoogte gesteld.

Stockfoto

Tags
Wellicht interessant