img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-9-2020 19:00

Digitale versie Kunststroom Roerdalen-Wassenberg 2020

Roerdalen/Wassenberg - 30 september 2020 - Het kunstevenement Kunststroom Roerdalen-Wassenberg, dat jaarlijks wordt gehouden tijdens het eerste weekend van oktober met exposities op zo’n 15 locaties in bijzondere gebouwen, kan dit jaar niet in de traditionele vorm doorgaan. Maar er is vanaf 4 oktober een bijzondere digitale versie georganiseerd met o.a. livestreams met de kunstenaars en expositieruimtes die online zijn te bezoeken.  

img

Het bestuur van Stichting Kunststroom vindt het belangrijk dat Kunststroom als platform voor kunstenaars en bezoekers blijft bestaan en ook in deze moeilijke tijd kunstenaars en publiek bij elkaar brengt. Zo ontstond het idee voor een digitale versie van Kunststroom 2020.
 
Op de 5 locaties Gasterij bij Kasteel Aerwinkel, Kasteel Daelenbroeck en Kasteel Montfort in Roerdalen en de Bergfried en Evangelische Hofkirche in Wassenberg, zijn daadwerkelijk exposities ingericht uit een selectie van de aangemelde kunstenaars. Van deze exposities is een virtuele 3D ruimte gemaakt die online in te bezoeken.

Via de website www.kunststroomroerdalen.nl zijn deze vanaf 4 oktober te bezoeken. Tevens vertellen de kunstenaars in een korte video iets over zichzelf, hun visie en hun werken. 

 Livestreams met de kunstenaars

Verder zal per locatie een livestream worden gehouden met de daar exposerende kunstenaars. Kijk op de website voor de data en tijden. Het publiek kan vooraf via de website of tijdens de livestreams vragen stellen. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Kunststroom Roerdalen-Wassenberg en ontvang de informatie en benodigde weblinks ook per email.  

Opening Digitale Kunststroom 

De officiële opening zal ook online plaatsvinden met een videoboodschap van de burgemeesters van Roerdalen en Wassenberg voorafgaand aan de eerste livestream op zondag 4 oktober om 11 uur. 
 
Door deze digitale versie van Kunststroom wil het bestuur in coronatijd toch een podium geven aan kunstenaars en kunstliefhebbers! Alle kunstenaars die zich hebben aangemeld voor deelname in 2020 zullen worden meegenomen in de selectieprocedure voor de editie 2021 waarbij de stichting hoopt dat deze weer in de traditionele fysieke wijze kan plaatsvinden.
 
Meer informatie is te vinden op de website www.kunststroomroerdalen.nl.  

Foto: Kunstroom Roerdalen/DeltaLimburg.nl

 
 


Wellicht interessant