img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-10-2020 12:52

Roermond en Streetwise pakken leegstand in de binnenstad aan

Roermond - 3 oktober 2020 - De gemeente Roermond zet in op een toekomstbestendige binnenstad en doet dat samen met Stichting Streetwise, gespecialiseerd in het verbeteren van het ondernemersklimaat en het vestigen van nieuwe ondernemers in winkelgebieden. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in het aanpakken van de leegstand in de binnenstad van Roermond. 

img

Inzetten op een vitale historische binnenstad 

Vanuit het programma Vitale Stad zet de gemeente Roermond in op de ontwikkeling van de binnenstad. In die visie is er onder andere aandacht voor de versterking van het kernwinkelgebied. De aanpak van Streetwise sluit hierop aan door te werken aan een beter vestigingsklimaat in samenwerking met gemeente, ondernemers, vastgoedpartijen en financiers. Dit heeft sinds de start van Streetwise in 2014 geleid tot honderden nieuwe ondernemingen in de winkelgebieden van (Zuid-)Limburg. 

Begeleiding en mogelijkheden 

De samenwerking tussen gemeente Roermond en Streetwise moet nieuwe kansen creëren voor ondernemerschap in de binnenstad. Zowel starters als bestaande ondernemers die willen verplaatsen of uitbreiden kunnen kosteloos gebruik maken van de ondersteuning en het netwerk van Streetwise bij de vestiging van hun zaak. Denk hierbij aan het uitwerken van het businessplan, het vinden van een geschikte locatie en huurvoorwaarden, financieringsmogelijkheden en vergunningaanvragen.

De gemeente Roermond en Streetwise roepen potentiële ondernemers op om in contact te treden over de mogelijkheden. Ondernemers die overwegen hun bedrijf te vestigen in de binnenstad van Roermond kunnen contact opnemen via de website van Streetwise.

Foto DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant