img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-10-2020 11:30

LG De Grenslaupers - HEMA IJzeren Man loop

Stramproy - 5 oktober 2020 - Op zondag 4 oktober vond weer de HEMA IJzeren Man loop plaats in Weert. Corona-proof georganiseerd. Startrijen, ruime afstand onderling, maximaal aantal starters per keer en ook een maximum aan het aantal deelnemers (200-220). Er verschenen 11 Grenslaupers en 1 ex-Grenslauper aan de start en ze waren succesvol met 3 eerste plaatsen. Ook zijn de baantrainingen weer opgestart.

img

De lopers trotseerden de wind, regen (beetje) en donkere lucht en dat ze in goede conditie verkeren bleek wel:

Sonja van Melick werd 1e op de 7 km in 39:40, Laura Duijf werd 1e op de 10,4 km in 50:22. Helmi Martens werd daar knap 4e (59:10) en Rosalie Rietjens werd 8e. Theo Halfers werd in zijn categorie ook 1e op de 10,4 km, 51:39. Michel Hoeken werd 2e (54:11) en ex-Grenslauper maar nog steeds betrokken, Hans van Dooren werd 3e (57:29). Thijs van Pol werd 3e in zijn leeftijdscategorie (50:24). Verder waren Maria Stienen, Lila Joseph en Marcel van Aggel hun afstanden aan het lopen. De eerste 3,5 km en de andere 2 13,8 km.

Mondkapjes en hardlopen 

Ze worden sterk aangeraden, mondkapjes. Sinds deze week is dat versterkt aangeraden. Goede zet in ieder geval, zeker voor binnen en als je met meerdere mensen bent. Met hardlopen zo’n kapje opzetten is minder prettig en wordt (nog) niet gedaan. Is in zekere zin ook niet nodig, omdat je buiten bent, ver genoeg van ander kunt blijven en ruim baan kunt maken bij het inhalen. Waakzaamheid blijft echter geboden.

Baantrainingen weer opgestart

Afgelopen donderdag, 1 oktober, is voor de eerste keer op de baan getraind in de nieuwe opzet met een trainersgroep die wekelijks wisselt. Ook hier geldt: houd voldoende afstand tot elkaar!

Inmiddels hebben vijf personen aangegeven dat ze willen uitproberen of de Grenslaupers iets kunnen betekenen in hun hardloopcarrière.

Ben je benieuwd of dit ook een sport voor jou is? Je bent van harte welkom om vrijblijvend 6 weken mee te trainen op de dinsdag of donderdag of beide dagen en zelf te ervaren hoe het trainen in een groep jou bevalt.

Samen hardlopen. Het zal je helpen om een betere opbouw van je trainingen te ervaren, sneller te worden, meer uithoudingsvermogen te krijgen. Daarnaast heeft het een sociale werking, je ziet, praat met, loopt met, lacht met, huilt met en beleeft hardlopen met anderen.

Meer weten? Neem dan eens een kijkje op de website van LG De Grenslaupers uit Stramproy. Meld je via secretariaat@degrenslaupers.nl of 06-21573196. 

Foto's LG De Grenslaupers/DeltaLimburg.nl 

 

Tags
Wellicht interessant