img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-10-2020 01:33

Gratis bandenspanning laten controleren in Heythuysen

Heythuysen - 7 oktober 2020 - Op vrijdag 9 oktober komen medewerkers van Band op Spanning naar het parkeerterrein van de Jumbo, Lidl en Aldi in Heythuysen. Daar zullen zij gratis de bandenspanning van de auto’s controleren en worden de banden zo nodig opgepompt. Hiermee kan op concrete wijze een steentje worden bijgedragen aan een schonere en veiligere samenleving. De gemeente Leudal ondersteunt dit initiatief en biedt alle bezoekers van het parkeerterrein deze service kosteloos aan.

img

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ca. 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder; een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband. 

Tijd voor actie!

Met de service ‘Band op spanning’ kan op concrete wijze een steentje worden bijgedragen aan een schonere en veiligere samenleving. De gemeente Leudal ondersteunt dit initiatief en biedt alle bezoekers van het parkeerterrein deze service kosteloos aan.

Hoe gaat het in z’n werk?

Servicemedewerkers staan gedurende de dag bij de in- en uitgang van het terrein. Daar zullen zij de automobilisten aanspreken over deze gratis service. Wil je meedoen? Dan krijg je een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Ben je eenmaal geparkeerd en op pad, dan hoef je verder niets meer te doen. De medewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen! Zo weet je precies wat er gebeurd is.  

Liever niet?

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om geen gebruik te maken van deze kosteloze bandenservice. Dit kun je kenbaar maken bij de aanwezige medewerkers. Zij zullen nooit ongevraagd aan jouw auto komen en komen alleen in actie indien een auto een aanmeldkaart onder de ruitenwisser heeft. 

Vragen en informatie

Kijk voor meer informatie op www.bandopspanning.nl. Voor vragen kun je mailen naar info@bandopspanning.nl 

Stockfoto

Tags
Wellicht interessant