img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-10-2020 08:08

Dashboard coronavirus Midden-Limburg - 7 oktober 2020

Midden-Limburg - 8 oktober 2020 - Het dashboard coronavirus geeft per gemeente inzicht in het verloop van de coronabesmettingen en het aantal positief geteste mensen. Deze cijfers worden dagelijks bijgewerkt en betreffen altijd de situatie van de vorige dag. We houden jullie op de hoogte van de dagelijkse cijfers in Roermond, Leudal, Maasgouw, Beesel, Roerdalen, Weert en Nederweert, de landelijke cijfers en de meest recente cijfers van het Laurentius Ziekenhuis.

img

Risiconiveau in onze regio = Waakzaam - Er is sprake van een beheersbare situatie. Het aantal nieuwe besmettingen is laag. Kwetsbare groepen dienen alert te zijn. Het bron-en contactonderzoek is overwegend effectief. Maatregelen worden voldoende nageleefd en zijn te handhaven. Er is voldoende regionale zorgcapaciteit beschikbaar. Aanvullende maatregelen zijn erop gericht om de bestaande aanpak beter te laten functioneren.

Laurentius Ziekenhuis Roermond (status 6 oktober)

Er liggen 4 patiënten met het coronavirus in het ziekenhuis: 2 in de kliniek en 2 op de IC.

(Van het SJG Weert zijn geen cijfers bekendgemaakt).

Landelijke informatie op 7 oktober

Positief getest  =  4.996

Opgenomen in het ziekenhuis = 68,3 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen)

Opgenomen op de IC-afdeling = 25,3 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen)

Reproductiegetal = 1,17 (aantal mensen dat besmet wordt door één besmettelijke persoon, verkregen op 6 oktober. Wordt wekelijks bijgewerkt)

Geschat aantal besmettelijke mensen = 146.380 (verkregen 6 oktober. Wordt wekelijks bijgewerkt)

Het aantal meldingen is de afgelopen week (30 september t/m 6 oktober) verder toegenomen in alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen. Ook de stijging van het aantal mensen dat vanwege COVID-19 in het ziekenhuis en op de IC is opgenomen zet door. De eerste effecten van de op 30 september door het kabinet afgekondigde maatregelen kunnen naar verwachting op zijn vroegst vanaf volgende week zichtbaar worden. Het risiconiveau per regio kan ‘waakzaam’ (niveau 1), ‘zorgelijk’ (niveau 2) of ‘ernstig’ (niveau 3) zijn.

In 18 van de 25 regio’s is de situatie zorgelijk. De situatie in de 3 regio’s Amsterdam-Amstelland, Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond is ernstig.

Tags
Wellicht interessant