img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-10-2020 08:56

Dashboard coronavirus Midden-Limburg - 11 oktober 2020

Midden-Limburg - 12 oktober 2020 - Het dashboard coronavirus geeft per gemeente inzicht in het verloop van de coronabesmettingen en het aantal positief geteste mensen. Deze cijfers worden dagelijks bijgewerkt en betreffen altijd de situatie van de vorige dag. We houden jullie op de hoogte van de dagelijkse cijfers in Roermond, Leudal, Maasgouw, Beesel, Roerdalen, Weert en Nederweert, de landelijke cijfers en de meest recente cijfers van het Laurentius Ziekenhuis.

img

Risiconiveau in onze regio = Zorgelijk. De situatie ontwikkelt zich negatief. Het aantal nieuwe besmettingen neemt toe. Maatwerk is nodig om kwetsbare groepen te beschermen. Als de situatie voortduurt, wordt het bron- en contactonderzoek ineffectief. Maatregelen worden onvoldoende nageleefd. De druk op de zorgcapaciteit neemt toe. De bestaande aanpak moet met aanvullende maatregelen worden versterkt om de verspreiding van het virus weer onder controle te krijgen en terug te keren naar een beheersbare situatie.

Laurentius Ziekenhuis Roermond (status 8 oktober)

Er liggen 6 patiënten met het coronavirus in het ziekenhuis: 4 in de kliniek en 2 op de IC (regionale én landelijke patiënten vanwege de patiëntenspreiding).(Van het SJG Weert zijn geen cijfers bekendgemaakt).

Landelijke informatie op 11 oktober

Positief getest  =  6.378

Opgenomen in het ziekenhuis = 57,3 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen)

Opgenomen op de IC-afdeling = 19,7 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen)

Reproductiegetal = 1,17 (aantal mensen dat besmet wordt door één besmettelijke persoon, verkregen op 6 oktober. Wordt wekelijks bijgewerkt)

Geschat aantal besmettelijke mensen = 146.380 (verkregen 29 september. Wordt wekelijks bijgewerkt)

Het aantal meldingen is de afgelopen week (30 september t/m 6 oktober) verder toegenomen in alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen. Ook de stijging van het aantal mensen dat vanwege COVID-19 in het ziekenhuis en op de IC is opgenomen zet door. De eerste effecten van de op 30 september door het kabinet afgekondigde maatregelen kunnen naar verwachting op zijn vroegst vanaf volgende week zichtbaar worden. Het risiconiveau per regio kan ‘waakzaam’ (niveau 1), ‘zorgelijk’ (niveau 2) of ‘ernstig’ (niveau 3) zijn.

In 18 van de 25 regio’s is de situatie zorgelijk. De situatie is in 7 regio’s ernstig.

Tags
Wellicht interessant