img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-10-2020 13:28

Coming Out Dag Roermond 2020

Roermond - 12 oktober 2020 - 11 Oktober is Internationale Coming Out Dag, een dag om aandacht te vragen voor de sociale veiligheid en acceptatie van lhbti’s (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen). Vanwege corona bleven de activiteiten beperkt tot het hijsen van de regenboogvlag. De gemeente Roermond stelde de vlaggen gratis ter beschikking en in totaal zijn er 50 vlaggen uitgereikt.

img

Vlaggen die symbool staan voor de acceptatie van iedereen. Omdat iedereen uniek is en er toe doet. Het hijsen van de vlag is een oproep aan inwoners, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor diversiteit.

Vlag hijsen

De gemeente Roermond stelde de vlaggen gratis ter beschikking en hier is op grote schaal gebruik van gemaakt. In totaal zijn 50 vlaggen uitgerijkt.

Marianne Smitsmans: “De vlaggen werden in de hele gemeente gehesen en daar zijn we als regenbooggemeente trots op. In Roermond mag je jezelf zijn en hoor je erbij.

Zelf hees zij op maandag 5 oktober regenboogvlaggen bij ROERcollege Schöndeln en Citaverde College. Beiden scholen gaven het goede voorbeeld en hun leerlingen gaan de komende periode in gesprek over dit onderwerp. 

Zaterdag 10 oktober was ze aanwezig bij SWIFT Atletiek om de regenboogvlag te hijsen. Naast SWIFT Atletiek lieten nog 6 andere sportverenigingen in Roermond met trots de regenboogvlag wapperen. Daarnaast trainen de deelnemende voetbalverenigingen nu met een paar extra regenboogballen.

Zondag 11 oktober heeft ze de regenboogvlag gehesen bij Kings & Queens in de Roermondse binnenstad. Niet alleen deze betrokken ondernemers, ook 25 andere ondernemers hesen de vlag. 

Regionale Samenwerking met gemeente Maasgouw

Vrijdag 9 oktober heeft wethouder Smitsmans symbolisch de regenboogvlag overgedragen aan wethouder Carla Peters van de gemeente Maasgouw. Hiermee is regionale aansluiting en samenwerking van start gegaan. De gemeente Roermond wil samen met de gemeente Weert actief de omringende, overige kleinere gemeenten in Midden Limburg informeren en betrekken bij de regenboogplannen.

De gemeente Maasgouw heeft zelf actief de samenwerking met Roermond opgezocht, die 9 oktober dan ook officieel van start is gegaan.

Foto gemeente Roermond

Wellicht interessant