img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-10-2020 12:28

Alzheimercafé Roermond succesvol gestart

UPDATE - 17 oktober 2020 - Vanwege de aangescherpte maatregelen zal er in november geen Alzheimercafé worden gehouden in Roermond.

Roermond - 13 oktober 2020 - Op 5 oktober vond het eerste Alzheimercafé Roermond plaats in de nieuwe vorm en dat pakte heel goed uit. Het maximum aantal van 25 deelnemers zorgde ervoor dat de intimiteit van een café-avond terugkeerde. Deelnemers en organisatoren zijn tevreden. Op 2 november wordt het volgende café georganiseerd met als thema 'Nabijheid bij dementie in coronatijd'.

img

Het Alzheimercafé Roermond is een nieuwe weg ingeslagen bleek op de eerste bijeenkomst op 5 oktober. Geen massaal treffen meer van 40 en meer personen. Kleinschaligheid is nu de norm. In het eerste Alzheimercafé sinds de corona lock-down komt het onderlinge gesprek veel beter uit de verf. De bezoekers namen al snel deel aan het gesprek. Naast uitwisseling van algemene informatie over dementie was er ook plaats voor je eigen mening en hartenkreet.

Op 2 november is de volgende bijeenkomst met als thema: 'Nabijheid bij dementie in Coronatijd’. Mensen met dementie en hun naasten, mensen uit de zorg voor dementie en belangstellenden gaan in gesprek  over hoe je die nabijheid gestalte kunt geven in een tijd met zoveel beperkingen.  Het belooft een avond vol uitwisseling van ervaringen, tips en soms ook uitleg te worden. Juist bij mensen met dementie en hun mantelzorgers blijkt de behoefte aan normaal alledaagse contact belangrijk, maar dat kan door de maatregelen rond corona zo maar plotseling verdwenen blijken te zijn.  

De avond wordt georganiseerd door deskundige vrijwilligers van Alzheimer Nederland afd.  Midden-Limburg in het kader van Dementie Vriendelijk Roermond met alle ruimte voor ieders ervaringen en misschien ook wel úw oplossingen.
 
Datum en tijd: maandag 2 november van 19.15 tot 21 uur (geen pauze)

Locatie: De Graasj, Knevelsgraafstraat 21  Roermond

Maximaal 25 personen. Vol is vol.

Toegang is graties (incl. koffie/thee), aanmelden is verplicht en kan via alzheimerroermond@icloud.com of 0475-327432. 

Wellicht interessant