img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-10-2020 04:26

Linda - Juist nu....

Weert - 15 oktober 2020 - ‘Sloompje Slak, het gebroken huis’ is geschreven door Claudia Hass (Roermond, 1983). Hass is als kindercoach expert op gebied van emoties bij rouwverwerking en echtscheiding. Dit lieve kinderboek neemt het kind op een speelse manier mee in alle emoties die het kan ervaren bij een moeilijke gebeurtenis. Een heel bijzondere uitgave, juist nu, in deze onrustige en onzekere tijd is aandacht voor elkaar van groot belang.

Wis de wijze uil neemt je in dit kinderboek mee in het verhaal van Sloompje, een slakje waarvan het huisje plots brak. De ontroostbare Sloompje doet er alles aan om zijn huisje te lijmen, maar tevergeefs. Hij is ten einde raad. Uiteindelijk biecht hij zijn ‘geheim’ op aan zijn beste vrienden Spinkie en Fien, die twijfelen geen moment en gaan samen met Sloompje opzoek naar een oplossing…

Dit lieve kinderboek met zachte illustraties neemt het kind op een speelse manier mee in alle emoties die het kan ervaren bij een moeilijke gebeurtenis. Van schaamte tot aan intens verdriet en van angst tot aan boosheid.Door het kind te laten ervaren dat het emoties mag voelen, komt er ruimte voor opluchting.

Het is een bijzonder en waardevol boek voor alle kinderen die door een onbegrijpelijke periode gaan. In de basis is het boek opgezet voor gezinnen die gebroken zijn door echtscheiding, echter het kan ook prima ingezet worden bij rouwverwerking of bij kinderen die hun ouder ‘verliezen’ aan een chronische of dodelijke ziekte. Het bijhorende werkboek kan ingezet worden voor de verwerking van de losgekomen gevoelens.

Een heel bijzondere uitgave, juist nu, in deze onrustige en onzekere tijd is aandacht voor elkaar van groot belang. Misschien is er meer ruzie in huis door onderlinge irritaties? Of misschien kan jouw kind niet begrijpen wat er allemaal speelt.

Een kind kan stiller zijn dan anders, of misschien zelfs sneller gefrustreerd. Kijk en luister naar jouw kind, en laat Sloompje Slak je erbij helpen.

Boek Sloompje Slak, auteur Claudia Hass / ISBN 9789491920523 / 96 pagina's / AVI E3

Werkboek Sloompje Slak, auteur Claudia Hass / ISBN 9789491920530 / 30 pagina's / AVI E3

Ik wens je enorm veel mooie en liefdevolle momenten toe met elkaar. Linda

Neem ook eens een kijkje op de website van Linda Gielen: www.bullseyepublishing.nl

Foto: Linda Gielen

Tags
Wellicht interessant