img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-1-2019 18:45

Bevrijdingsfestival Limburg 2019 toch in Roermond

Roermond - Het bevrijdingsfestival Limburg blijft in 2019 in Roermond. Dat is vandaag, 14 januari 2019, bekendgemaakt door Gouverneur Theo Bovens. Op basis van een meerjarenbeleidsvisie wordt gekeken welke locatie vanaf 2020 geschikt is voor het festival. Burgemeester Rianne Donders van Roermond reageert verheugd: “Roermond is een stad van herdenken en gedenken. Vanuit historisch perspectief voelen wij ons heel verantwoordelijk om het belang van vrijheid uit te dragen aan toekomstige generaties. Het bevrijdingsfestival heeft daar altijd uitstekend in gepast. Samen met het organiserende stichtingsbestuur gaan we onze uiterste best doen om er ook dit jaar weer een succesvol en indrukwekkend evenement van te maken.”

img

In 2020 wordt 75 jaar vrijheid herdacht en gevierd. Dit moment wordt gezien als een kantelpunt in de wijze waarop we herdenken en vrijheid vieren. Doelstelling is om het herdenken en vieren van vrijheid, wanneer de ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog niet meer in onze samenleving aanwezig zijn, toekomstbestendig vorm te geven en structureel in te bedden in de samenleving. Het Bevrijdingsfestival Limburg wil met haar programma vanaf 2020 hierbij aansluiten

Gouverneur Bovens heeft aan het bestuur van Stichting Bevrijdingsfestival Limburg derhalve gevraagd om de keuze voor een nieuwe locatie van het festival uit te stellen. Het Bevrijdingsfestival Limburg zal op korte termijn de meerjarenbeleidsvisie 2019-2030 voor het festival indienen bij de Provincie Limburg. Het provinciaal bestuur zal op basis van deze beleidsvisie medio maart 2019 een standpunt innemen over de positie en rol van het Bevrijdingsfestival Limburg in het toekomstig herdenken.

De locatiekeuze voor het festival komt aldus voort uit de meerjarenbeleidsvisie 2019-2030 van de stichting en is onderdeel van de autonome verantwoordelijkheid van het bestuur van de stichting Bevrijdingsfestival Limburg. Het bestuur zal de locatiekeuze beargumenteerd nemen op basis van de mogelijkheden in zowel Sittard-Geleen als in Roermond.

Wellicht interessant