img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-10-2020 02:44

Dialoogbijeenkomst veteranen en studenten Gilde Venlo LIVE te volgen

Roermond/Venlo - 25 oktober 2020 - Op maandag 26 oktober gaan veteranen en studenten van Gilde Opleidingen in Venlo met elkaar in gesprek over het handhaven van veiligheid en vrijheid in door oorlog geteisterde conflictgebieden. Marjanne Wassink praat met gouverneur Theo Bovens over het belang van de Verenigde Naties. De bijeenkomst in Venlo wordt door Deltalimburg.nl live gestreamd via www.deltalimburg.nl/live en start om 13 uur.

75 jaar Verenigde Naties  

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. In datzelfde jaar werden de Verenigde Naties opgericht. Internationale solidariteit en een gezamenlijke inzet voor vrede en veiligheid zijn belangrijke oprichtingsidealen van de VN.

De pandemie die mensen wereldwijd raakt toont juist aan dat we internationaal verbonden zijn en dat de kleinste daad van solidariteit en medemenselijkheid een groot verschil kan maken.  

Praktische informatie

De dialoogbijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Nationaal Indië Monument 1945-1962 en vindt plaats bij Gilde Academie voor Medisch Assisterenden in Venlo. De middag wordt gepresenteerd door Marjanne Wassink. Na afloop van de plenaire bijeenkomst gaan de veteranen naar de diverse klassen en gaan daar in gesprek met de leerlingen. De livestream eindigt op het moment dat de veteranen naar de klassen gaan. 

De bijeenkomst is live te volgen via www.deltalimburg.nl/live en start om 13 uur tot ca. 14.30 uur.

Tags
Wellicht interessant