img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-10-2020 01:41

Videoboodschap bisschop Harrie Smeets - Allerzielen

Roermond - 28 oktober 2020 - “We kunnen uit dit leven niets meenemen, alleen het goeds dat we hebben gedaan.” Dat zegt bisschop Harrie Smeets van Roermond in een videoboodschap, die hij ter gelegenheid van Allerzielen met DeltaLimburg.nl heeft opgenomen op het Oude Kerkhof in Roermond. “In een begrafenisstoet rijdt nooit een verhuiswagen mee, alleen onze goede werken zullen ons vergezellen.”

Vanwege de coronamaatregelen kunnen de jaarlijkse Allerzielenvieringen in de parochies komend weekeinde niet de op gebruikelijke wijze plaatsvinden. In veel parochies is daarom gezocht naar alternatieven manieren om stil te staan bij de  overledenen van het afgelopen jaar. In de video geeft de bisschop aan dat hij meeleeft met iedereen die een dierbare verloren heeft. “In dit bijzondere jaar wil ik ook al uw overledenen in mijn gebed meenemen, dat ook zij geborgen mogen zijn in Christus,” aldus de bisschop.

Allerzielen is het eeuwenoude gebruik in de katholieke kerk om op 2 november (daags na Allerheiligen) met name de overleden uit het afgelopen jaar te herdenken en de graven te zegenen. “We verzorgen de graven om te laten zien dat we verbonden zijn met degenen die ons voorgegaan zijn naar het eeuwig leven,” zo zegt de bisschop in de video.

Allerzielenviering

Bisschop Harrie Smeets en hulpbisschop Everard de Jong zullen maandag 2 november een besloten eucharistieviering opdragen in de bisschoppelijke grafkapel op het Oude Kerkhof in Roermond. Deze wordt op maandag 2 november om 19.00 uur op TV uitgezonden door de lokale omroep.   

Foto en video DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant