img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-1-2019 12:30

Onderwijsgroep Buitengewoon en gemeente Leudal willen nevenvestiging Maaskei in Haelen

Haelen - Stichting Onderwijsgroep Buitengewoon wil in Haelen graag een onderwijs-zorgvoorziening  realiseren voor kinderen met ernstige beperkingen uit heel Midden-Limburg en heeft hiervoor toestemming gevraagd aan de gemeente Leudal. Het betreft de realisatie van een nevenvestiging van de Maaskei, op de locatie van medisch kinderdagverblijf “De Heisterkes” in Haelen. Door de combinatie van zorg en onderwijs is het voor deze kinderen mogelijk om onderwijs op maat te volgen. Het Samenwerkingsverband, Passend Onderwijs, heeft al ingestemd met de nevenvestiging.

De gemeenteraad van de gemeente Leudal is gevraagd om tijdens de raadsvergadering van 5 februari 2019 in te stemmen met dit voornemen. Daarvóór komt het verzoek op 21 januari 2019 ook aan de orde in de raadscommissie Sociaal.

Bij een positief besluit kan de stichting begin februari 2019 nog een aanvraag indienen bij het Ministerie van OCW. De minister kan dan voor 1 april 2019 een besluit nemen, zodat bij goedkeuring de bekostiging kan plaatsvinden vanaf 1 augustus 2019.

PSW is bereid om de financiering van de interne verbouwing en aanbouw voor haar rekening te nemen. Aan de gemeente Leudal het verzoek om daarna het deel van het gebouw dat betrekking heeft op het onderwijs, te huren. 

De Maaskei in Heel verzorgt primair en voortgezet speciaal onderwijs voor Zeer Moeilijk Lerenden (ZMLK) en leerlingen die meervoudig gehandicapt zijn (MG).

Foto's Helian van Lier
 

Wellicht interessant