img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-10-2020 11:41

Pastoor Dieteren benoemd tot Weldoener voor het leven van Servaasbroederschap

Nunhem - 31 oktober 2020 - Geert Luijten, Jan Bertjens en Peter Adams zijn namens de Stichting Servaasbroederschap op vrijdag 23 oktober bij pastoor Constantijn Dieteren op bezoek geweest. Tussen de verhuisdozen in de pastorie op de Schepenbank in Haelen werd hij door hen verrast en benoemd tot Weldoener voor het leven van Servaasbroederschap! 

img

Peter Adams, voorzitter van de Stichting Servaasbroederschap, richtte zich met de volgende woorden tot de scheidend pastoor:

"In uw herderlijke werkzaamheden voelde gij u nauw verbonden met de Servaasverering en dus met Nunhem.  Dertien jaar lang hebt gij u volledig gegeven om de jaarlijkse Servaasprocessie mede te doen slagen! 

Als drager van het H. Sacrament maar ook door uw woorden tijdens en na de processie was u een lichtend voorbeeld voor allen die geloven in Servaas als grote voorspreker bij God. Woorden als Verbinden en Verbondenheid zijn stokpaardjes in uw toespraken.

Maar niet alleen als woorden maar ook als daad. Want, door uw betrokkenheid en aanwezigheid bij de organisatie van de jaarlijkse Servaasprocessie en het bloementapijt, was uw nauw verbonden met ons en verbond u mensen onderling.  Maar specifiek door uw aanwezigheid als pastoor/herder van onze parochie Nunhem, toegewijd aan de heilige Servatius, verbond u ons tevens met God de Schepper van alles wat leeft. Vanwege onze erkentelijkheid willen we u benoemen tot Weldoener voor het leven van de Servaasbroederschap. Tevens nodigen wij u uit, en zouden het zeer waarderen, om indien mogelijk, uw opvolger pastoor Patrick Lipsch te assisteren in de jaarlijkse Servaasprocessie.

Veel succes en alle goeds in uw nieuwe uitdaging in Schin op Geul."

Bron Dorpsraad Nunhem / Foto's Leon van Lier/Bisdom Roermond

Tags
Wellicht interessant