img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-11-2020 18:23

N280 Roer­mond een jaar eer­der open dan ge­pland

Roermond - 5 november 2020 - Een jaar eerder dan gepland én binnen budget: de N280 Roermond is volledig opengesteld en in gebruik genomen. Bijna alle wegwerkzaamheden zijn klaar, met uitzondering van hier en daar nog enkele kleine reparaties en restwerkzaamheden. De komende maanden wordt de beplanting aangebracht en worden de resterende werkzaamheden uitgevoerd. Dan is de N280 Roermond helemaal klaar zoals deze ooit op de tekentafel is ontstaan en uitgewerkt.

img

Gedeputeerde van de Provincie Limburg, Hubert Mackus: “Dat is, zeker in deze tijd, een enorme prestatie waar we ontzettend trots op zijn en een goed voorbeeld voor andere wegenbouwprojecten.”

Wethouder Angely Waajen: ”Deze N280 is de kransslagader van onze stad. Als het daar vaststaat, dan is dat een soort infarct voor de stad en de omgeving. Met de aanpassingen van de N280 komt daar nu verandering in en is onze mooie stad beter bereikbaar, leefbaarder en stroomt het verkeer veiliger en beter door.”

Juist omdat de N280 zich te midden van woon-, winkel- en recreatiegebied bevindt, heeft het project veel gevraagd van de omgeving. Wethouder Waajen: “Zo’n project kan alleen maar slagen als de omgeving begrip heeft en mee wil werken. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor.”

Gedeputeerde Mackus vult aan: “Daar sluit ik me helemaal bij aan en is ook een verdienste geweest van de aannemerscombinatie en het projectteam. Zij hebben er maximaal op ingezet om te versnellen waar dat kon en de betrokkenen op allerlei manieren te informeren en dichtbij te houden.”

Highlights

De highlights van het project zijn het scheiden van het plaatselijk en doorgaand verkeer, twee nieuwe ongelijkvloerse kruisingen (Schipperswal en Wilhelminasingel) en de verhoging en herinrichting van de Looskade en kruising Buitenop. De verdiepte liggingen zijn verfraaid met wandpanelen met een ontwerp dat gebaseerd is op het werk van Rijksbouwmeester Pierre Cuypers.

Foto: Leon van Lier (september 2020)

Tags
Wellicht interessant