img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-11-2020 11:13

Samen voor Groen - Arriva plant 4.500 bomen in Limburg

Limburg - 6 november 2020 - Arriva plant in december 4.500 bomen in Limburg om het landschap te vergroenen en méér dieren en planten een kans te geven. Voor elke boom die de grond in gaat, gaat er ook één naar Oeganda, waar bomen nog sneller CO2 opnemen. De ambitie van het Samen voor Groen-programma van Arriva is om in 2021 opnieuw duizenden bomen te planten onder het motto 'Vergroen je reis, doneer een boom'.

img

Over het Samen voor Groen programma

Het idee van het Samen voor Groen-programma van Arriva is zoals Arriva het zelf verwoordt: "Natuurlijk reis je al groen omdat je het ov neemt. En onze bussen en treinen zijn steeds milieuvriendelijker. Maar als we nou ook nog eens samen bomen planten? Dan halen we niet alleen CO2 uit de lucht, maar maken we ook onze leefomgeving letterlijk groener!" 

De bossen worden samen met Trees for All gerealiseerd, een Nederlandse stichting die zich inzet voor méér bomen en bos wereldwijd. Zij zorgt er onder meer voor dat op de gekozen locatie het juiste type boom wordt aangeplant én dat het bos verantwoord wordt beheerd.

Wat al is bereikt

Begin 2020 werden al 5.000 bomen geplant in De Pan (Maarheze) en eind 2020 worden er nog eens 15.000 Samen voor Groen-bomen geplant: 6.000 in Brabant, 4.500 in Limburg en 4.500 in Oeganda.

Limburg

In december gaan er 4.500 bomen naar Limburg. Om het landschap te vergroenen en méér dieren en planten een kans te geven. Er komen inheemse boomsoorten zoals de haagbeuk, winterlinde, zoete kers en beuk. Ze worden ingeplant met struikvormers als meidoorn en lijsterbes aan de bosranden om een mooie overgang te creëren van bos naar het omliggende open landschap.

Oeganda

Tegelijkertijd gaan er nog eens 4.500 bomen naar het Kibale National Park in Oeganda, waar ontbossing enorme gevolgen heeft gehad voor planten, dieren en mensen.

Ambitie voor 2021

Arriva heeft de ambitie om ook in 2021 weer duizenden bomen te kunnen planten. Iedereen kan hierbij helpen. "Want groen blijft nodig." Dat kan via een donatie of de sms SvG naar 4333 (€ 3 per verzonden bericht).  

Wellicht interessant