img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-11-2020 09:50

Dashboard coronavirus Midden-Limburg - 9 november 2020

Midden-Limburg - 10 november 2020 - Het dashboard coronavirus geeft per gemeente inzicht in het verloop van de coronabesmettingen en het aantal positief geteste mensen. We houden jullie op de hoogte van de dagelijkse cijfers in Roermond, Leudal, Maasgouw, Beesel, Roerdalen, Weert en Nederweert, de landelijke cijfers en de meest recente informatie van het Laurentius Ziekenhuis. 

img

Laurentius Ziekenhuis Roermond (status 6 november)

Op dit moment liggen er in totaal 19 patiënten met het coronavirus in het ziekenhuis, 15 patiënten in de kliniek en 4 patiënten op de Intensive Care. Sinds 18 september zijn er 48 patiënten weer voldoende hersteld en teruggekeerd naar hun eigen woonomgeving, 9 patiënten zijn naar een andere zorginstelling overgeplaatst, 3 patiënten zijn helaas overleden.

Risiconiveau in onze regio

Zeer ernstig: Strenge, landelijke maatregelen zijn noodzakelijk om verdere escalatie te voorkomen en terug te keren naar een beheersbare situatie (waakzaam). Er zijn zeer veel mensen besmettelijk en het dagelijks aantal nieuwe besmettingen is hoog. Het bron- en contactonderzoek is niet meer effectief, waardoor het zicht op de verspreiding van het virus beperkt is. Maatregelen worden onvoldoende nageleefd. De regionale zorgcapaciteit is onvoldoende en een deel van de reguliere zorg is al afgeschaald. Maatregelen zijn erop gericht om landelijk en regionaal overbelasting van de zorg te voorkomen, kwetsbaren te beschermen en het virus weer maximaal te controleren.

Landelijke informatie op 9 november

Positief getest  =  4.709 

Opgenomen in het ziekenhuis = 131 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen). In totaal liggen 1.717 mensen in het ziekenhuis.

Opgenomen op de IC-afdeling = 36,3 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen). In totaal liggen 600 mensen op de Intensive Care.

Reproductiegetal = 1,11 (aantal mensen dat besmet wordt door één besmettelijke persoon, verkregen op 3 november. Wordt wekelijks bijgewerkt)

Geschat aantal besmettelijke mensen = 166.239 (verkregen op 3 november, wordt wekelijks bijgewerkt) 

Afgelopen week (28 oktober-3 november) is het aantal nieuwe meldingen van COVID-19 iets gedaald. Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is licht toegenomen, terwijl het aantal opnames op de IC iets daalde. Het risiconiveau per regio kan ‘waakzaam’ (niveau 1), ‘zorgelijk’ (niveau 2), ‘ernstig’ (niveau 3), ‘zeer ernstig’ (niveau 4) zijn.  

Van de 25 regio's zijn op dit moment 20 regio’s ingeschaald op ‘zeer ernstig’, 5 op ‘ernstig’, 0 op ‘zorgelijk’ en 0 op ‘waakzaam.‘

Tags
Wellicht interessant