img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-11-2020 12:43

Medewerkers De Zorggroep ontvangen zorgbonus in december

Limburg - 10 november 2020 - Het bestuur van De Zorggroep heeft besloten om de door de overheid beloofde zorgbonus aan zorgpersoneel in december uit te keren. Het gaat dan om een bedrag van € 1.000 netto aan medewerkers die in dienst zijn en hebben gewerkt in de periode 1 maart tot 1 september 2020, met uitzondering van medewerkers die meer dan 2x modaal verdienen. Ondanks dat er nog geen definitieve toekenning is vanuit het ministerie van Volksgezondheid.

img

De Zorggroep heeft een aantal weken geleden het initiatief genomen om met een groot aantal Limburgse VVT organisaties een gezamenlijk statement te maken rondom de zorgbonus. We hebben voor iedereen de zorgbonus aangevraagd en aan minister Hugo de Jonge hebben we deze beslissing per brief uitgelegd. Ondanks dat er nog geen definitieve toekenning is vanuit het ministerie van Volksgezondheid, heeft de Raad van Bestuur besloten om de zorgbonus uit te keren in december. 

Bestuurder Marc van Ooijen: "We zijn teleurgesteld in hoe de subsidieregeling is opgezet. Ook de uitwerking van de regeling is erg ingewikkeld en neemt veel tijd in beslag. Daarom trekken we ons eigen plan. Al onze medewerkers hebben een cruciale bijdrage geleverd om de coronacrisis onder controle te krijgen. En helaas is het nog niet voorbij. We vinden het dan ook belangrijk dat de zorgbonus als blijk van waardering zo snel mogelijk wordt uitbetaald.”

In december wordt de zorgbonus van € 1.000 netto uitbetaald aan alle medewerkers die momenteel bij De Zorggroep in dienst zijn en gewerkt hebben in de periode tussen 1 maart en 1 september. Met uitzondering van degenen die meer dan 2x modaal verdienen.

Ook voor ZZP-ers, uitzendkrachten, stagiaires en medewerkers die inmiddels uit dienst zijn is de zorgbonus aangevraagd. Voor hen kan uitkering vanwege de administratieve uitvoering iets langer duren. Naar verwachting wordt dit januari.

Tags
Wellicht interessant