img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-11-2020 12:55

Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal presenteert Jaarboek 2020

Reuver - 15 november 2020 - Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal presenteert met trots het 'Maas- en Swalmdal Jaarboek 2020'. Vanwege 75 jaar vrijheid is er dit jaar speciale aandacht voor het oorlogsverleden van een aantal streekgenoten en priesters in het verzet. Het boek bevat 16 rijk geïllustreerde artikelen over wetenswaardigheden uit de regio en is vanaf 18 november te koop bij diverse boekhandels in de regio.

img

Naast de speciale aandacht voor 75 jaar vrijheid bevat het boek een aantal interessante bijdragen, onder meer over een oude Beeselse carnavalsvereniging, een zeldzame bodemvondst, een item over de invoering van elektriciteit in Beesel. Wie was de man die 14 jaar lang als vrouw te boek stond? Twee families Thijssen passeren de revue. Ook krijgt de lezer een inkijkje in het leven en werk van een veldwachter en zijn trouwe hond.

"Kortom weer een verrassende mix van wetenswaardigheden uit onze regio. Een aanrader voor de komende feestdagen!", aldus de Heemkundevereniging.

Praktische informatie

Maas en Swalmdal Jaarboek 2020 (39), 144 pagina's, 16 artikelen, rijk geïllustreerd. Vanaf 18 november 2020 te koop voor € 21.

Te koop

Boekhandel Bruna te Reuver, Dagwinkel te Beesel, Kantoorboekhandel Van Heijster aan de Hoogstraat in Swalmen, Boekhandel Boom aan de Neerstraat in Roermond, Marskramer aan het Muldersplein in Belfeld, boekandel Jos van Heel aan de Grotestraat in Tegelen.

Bestellen

Dat kan bij Hennie Geurts-Willemsen, Nieuwstraat 2, Beesel, tel. 06-29271355.


Afbeelding Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal

Tags
Wellicht interessant