img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-11-2020 10:03

Frans Pollux in gesprek met de bekende schrijver Peter Buwalda

Roermond - 15 november 2020 - Op vrijdag 13 november was de bekende schrijver Peter Buwalda te gast bij Bibliotheek Bibliorura. Hij werd uitgebreid geïnterviewd door Frans Pollux. Omdat er vanwege de coronamaatregelen geen bezoekers waren toegestaan, werd deze avond live gestreamd. Vanwege een technische storing was er de eerste paar minuten geen geluid. Deze minuten willen we jullie natuurlijk niet onthouden, dus hierbij alsnog. De hele livestream (m.u.v. deze eerste minuten) kun je hier (terug)zien. 

Over Peter Buwalda

De debuutroman Bonita Avenue (2010) van de in Blerick opgegroeide Peter Buwalda werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld. Zijn tweede roman, Otmars zonen, verscheen in 2019. Het boek won de BookSpot Literatuur Lezersprijs en was genomineerd voor de NS Publieksprijs. Naast zijn romans schrijft Buwalda elke week een column in de Volkskrant.

Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen. Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in. 

Peter Buwalda verkent in Otmars zonen de grenzen van de epische wereld die hij al in Bonita Avenue schiep. In de nog te verschijnen delen van zijn roman fleuve, De jaknikker en Hysteria siberiana, geeft hij deze wereld verder vorm.

Foto Leon van Lier / videoreportage Leon van Lier en Pieter Cornelissen

Tags
Wellicht interessant