img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-11-2020 09:00

TTV Westa verliest twee topspelers

Wessem - 15 november 2020 - Vandaag maakten Barry Berben en Kas van Oost van Tafeltennisvereniging Westa bekend dat ze TTV Westa per 1 januari 2021 verlaten, om te gaan spelen in Duitsland. In Duitsland zullen ze in de competitie uitkomen voor het 2e team van TTC Indeland in Jülich, in de Regionalliga. DeltaLimburg.nl sprak vanavond met beide spelers en hun begeleider Rick Pouwels.

In Nederland zullen de jongens ook nog actief blijven op toernooien, waar ze zullen spelen onder de vlag van TTV Red Stars in Venray.
Rick Pouwels van het begeleidingsteam van Barry Berben en Kas van Oost zegt dat het in het kader van de ontwikkeling beter is om deel te gaan nemen in de Duitse competitie. Het niveau in Duitsland ligt hoger en geeft meer uitdaging. Dat biedt meer perspectief om door te groeien naar de tafeltennistop.
TTV Westa reageerde vanavond telefonisch op het bericht bij monde van Jorg Smeets:
"Het is een mooie stap voor de jongens en een beloning voor de opleiding van Westa. Het is wel een uitdaging voor Westa in de huidige competitie. We hebben een breed team, Arthurs (Reinholds) en Jelle (Moris) zullen blijven spelen. Afhankelijk van de ontwikkelingen met betrekking tot de coronamaatregelen zal landelijk beslist worden hoe de competitie uitgespeeld wordt en of we andere spelers in kunnen gaan zetten. We zijn trots dat we twee toptalenten af hebben kunnen leveren. We hadden ze graag wat langer gehouden, maar soms lopen dingen anders. We hielden er altijd al rekening mee dat ze deze stap een keer zouden gaan maken."
Videoreportage: Leon van Lier / Foto's: Marcel Mundt via Gert van Oost en Robert Berben

Tags
Wellicht interessant