img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-11-2020 13:39

Nieuwe corona-teststraat Weerterland is geopend

Weert/Nederweert - 16 november 2020 - Vandaag is de nieuwe corona-teststraat Weerterland, Fahrenheitstraat 10 in Weert, geopend. Dit is de derde teststraat in de regio Limburg-Noord. Er was er al een in Venlo en op 2 november is de teststraat in Roermond geopend. Iedereen met corona-gerelateerde klachten kan zich laten testen bij één van deze drie testlocaties van de GGD. Daarvoor dient wel een afspraak gemaakt te worden via 0800-1202. 

img

De nieuwe teststraat Weerterland is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen GGD Limburg-Noord, SJG Weert, zorgorganisatie Stichting Land van Horne en uiteraard de gemeenten Weert en Nederweert. Vandaar de naam ‘Weerterland’.

Alle organisaties zijn ontzettend trots dat het is gelukt om samen in zo’n kort tijdbestek een nieuwe teststraat neer te zetten en de deadline te halen. Brenda Pieters deelprojectleider testen  van de GGD: “Ook hier zie je dat samenwerking je verder brengt. Alle partijen hebben hun uiterste best gedaan. Daar zijn we blij mee en trots op.” 

Testen in de regio

Met de opening van een derde teststraat in de regio wordt de reisafstand naar een teststraat voor Midden-Limburgers flink verkort. Wethouder Paul Sterk van de gemeente Weert : “Met een teststraat zo dichtbij is er geen drempel meer voor inwoners om zich bij klachten te laten testen, dat gaat helpen bij het onder controle krijgen van Covid-19.”

Peter Koolen wethouder bij de gemeente Nederweert vult aan: “Het is belangrijk dat onze inwoners in hun directe omgeving getest kunnen worden op het coronavirus. Ik ben dan ook erg blij met de realisatie van de teststraat Weerterland.”

Capaciteit

Op deze drie locaties samen kunnen nu 2.180 testen per dag worden afgenomen. Op dit moment is de gemiddelde doorlooptijd van test tot uitslag een stuk korter dan voorheen, zo’n 24 uur. Over het algemeen kun je in onze regio nog dezelfde dag terecht.  Heb je klachten die duiden op een mogelijke coronabesmetting? Laat je testen (hou je burgerservicenummer bij de hand)! Mocht je positief getest worden, dan volgt een bron- en contactonderzoek.

Bereikbaarheid

De testlocatie van de GGD is ondergebracht in een bedrijfspand aan de Fahrenheitstraat 10 op bedrijventerrein Kampershoek in Weert. Een centrale plek, goed bereikbaar tussen Weert en Nederweert. Bij de hoofingangen van het bedrijventerrein staan routeborden richting de testlocatie.

Afspraak maken

Om een testafspraak te maken is het landelijke afsprakennummer 0800-1202 beschikbaar. Ook kun je een afspraak maken via coronatest.nl. Het is niet mogelijk om zonder afspraak een test te laten uitvoeren.

Wellicht interessant