img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-11-2020 10:07

Dashboard coronavirus Midden-Limburg - 16 november 2020

Midden-Limburg - 17 november 2020 - Het dashboard coronavirus geeft per gemeente inzicht in het verloop van de coronabesmettingen en het aantal positief geteste mensen. We houden jullie op de hoogte van de dagelijkse cijfers in Roermond, Leudal, Maasgouw, Beesel, Roerdalen, Weert en Nederweert, de landelijke cijfers en de meest recente informatie van het Laurentius Ziekenhuis. 

img

Laurentius Ziekenhuis Roermond (status 13 november)

Op dit moment liggen er in totaal 20 patiënten met het coronavirus in ons ziekenhuis: 16 patiënten in de kliniek en 4 patiënten op de Intensive Care. Sinds 18 september zijn er 59 patiënten weer voldoende hersteld en teruggekeerd naar hun eigen woonomgeving, 10 patiënten zijn naar een andere zorginstelling overgeplaatst, 5 patiënten zijn helaas overleden.

Risiconiveau in onze regio

Zeer ernstig: Strenge, landelijke maatregelen zijn noodzakelijk om verdere escalatie te voorkomen en terug te keren naar een beheersbare situatie (waakzaam). Er zijn zeer veel mensen besmettelijk en het dagelijks aantal nieuwe besmettingen is hoog. Het bron- en contactonderzoek is niet meer effectief, waardoor het zicht op de verspreiding van het virus beperkt is. Maatregelen worden onvoldoende nageleefd. De regionale zorgcapaciteit is onvoldoende en een deel van de reguliere zorg is al afgeschaald. Maatregelen zijn erop gericht om landelijk en regionaal overbelasting van de zorg te voorkomen, kwetsbaren te beschermen en het virus weer maximaal te controleren.

Landelijke informatie op 15 november

Positief getest  =  4.873

Opgenomen in het ziekenhuis = 147 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen). In totaal liggen 1.557 mensen in het ziekenhuis.

Opgenomen op de IC-afdeling = 26,7 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen). In totaal liggen 573 mensen op de Intensive Care.

Reproductiegetal = 0,91 (aantal mensen dat besmet wordt door één besmettelijke persoon, verkregen op 10 november. Wordt wekelijks bijgewerkt)

Geschat aantal besmettelijke mensen = 145.754 (verkregen op 10 november, wordt wekelijks bijgewerkt) 

Afgelopen week (4 november-10 november) is in alle regio’s het aantal nieuwe meldingen van COVID-19 gedaald ten opzichte van de week daarvoor. Ook het aantal ziekenhuisopnames daalt. De afname is in lijn met de berekeningen die het RIVM voorafgaand aan maatregelen van 14 oktober heeft gemaakt. Het risiconiveau per regio kan ‘waakzaam’ (niveau 1), ‘zorgelijk’ (niveau 2), ‘ernstig’ (niveau 3), ‘zeer ernstig’ (niveau 4) zijn.  

Van de 25 regio's zijn op dit moment 20 regio’s ingeschaald op ‘zeer ernstig’, 5 op ‘ernstig’, 0 op ‘zorgelijk’ en 0 op ‘waakzaam.‘

Tags
Wellicht interessant