img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-11-2020 10:55

Nieuwe schrijfwedstrijd PRONK! voor (amateur)schrijvers vanaf 18 jaar

Limburg - 19 november 2020 - Het Huis voor de Kunsten Limburg daagt met de schrijfwedstrijd Pronk! (amateur)schrijvers vanaf achttien jaar uit Nederlands en Belgisch Limburg uit om een tekst van maximaal 2200 tekens te schrijven die geïnspireerd is op een (kunst)object bij hen thuis of in hun directe omgeving. Inschrijven kan t/m 1 februari 2021. De drie teksten die door de jury als beste worden beoordeeld, vallen in de prijzen.

img

Pronk!

Pronk! is een manier om (amateur)schrijvers in deze coronatijd de kans te geven om te schrijven en daarmee opnieuw naar de directe omgeving te kijken. In de directe omgeving aanwezige beeldende kunst of andersoortige objecten (bijvoorbeeld ook schilderijen die aangeschaft zijn bij de Ikea of een pot pindakaas), kan op die manier een fijne inspiratiebron zijn. De tekst mag in elke taal geschreven worden en de vorm van de tekst is vrij. De tekst mag bijvoorbeeld een verhaal zijn, een gedicht, een liedtekst of een rap. Als de tekst maar een artistieke invulling krijgt.

De juryleden worden gedurende de inzendperiode bekend gemaakt.

Deelname

Stap 1: Kies een (kunst)object in huis of in jouw directe woonomgeving waar je je door wil laten inspireren.

Stap 2: Schrijf een tekst van maximaal 2200 tekens geïnspireerd op dit (kunst)object.

Stap 3: Stuur je tekst samen met een foto van het (kunst)object in t/m 1 februari 2021. 

Stap 4: De aanmelding wordt gecontroleerd op volledigheid en als alles klopt, doe je mee aan Pronk!

Gedurende de wedstrijdperiode plaatst het Huis een aantal inzendingen op de social media. Jouw tekst maakt daardoor ook nog kans om extra in de schijnwerpers te komen.

Prijzen

1e prijs € 250 - 2e prijs € 150 - 3e prijs € 100
Alle drie de winnaars krijgen daarbovenop ook nog een museumjaarkaart of een lidmaatschap voor de bibliotheek (of een verlenging hiervan).

Voorwaarden

Klik hier voor de Wedstrijdvoorwaarden PRONK! 2020-2021.

Inschrijven kan hier.

Tags
Wellicht interessant