img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-11-2020 10:56

Dag van de Ondernemer in Maasgouw

20 november 2020 - Vandaag is het de Dag van de Ondernemer. Deze dag - elke derde vrijdag van november - is uitgeroepen door MKB Nederland om extra aandacht te vestigen op ondernemers en het belang van ondernemers voor Nederland. Ook de gemeente Maasgouw vindt het belangrijk om te weten wat er speelt bij de ondernemers. Binnenkort ontvangen vertegenwoordigers van ondernemers een uitnodiging voor een bijeenkomst om dit met elkaar te bespreken.  

img

Grote waarde

"Ondernemers zorgen voor levendigheid en uiteraard voor economische ontwikkeling. In Maasgouw werken dagelijks ruim 4.000 ondernemers aan de economische groei van Maasgouw. Samen zorgen zij voor ongeveer 8.500 banen. Ondernemers zijn van grote waarde voor de gemeente", aldus Johan Lalieu, wethouder Economie.

Trots

Voor veel ondernemers is het een onzekere periode. De maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen raken veel ondernemers. "Veel ondernemers tonen juist nu hun ondernemerschap, creativiteit en aanpassingsvermogen. Ik ben er trots op als ik zie hoe ondernemers anticiperen op de situatie en op een creatieve wijze de huidige situatie het hoofd weten te bieden. Dat verdient absoluut respect en waardering", aldus Carla Peters, wethouder Ondernemerschap.

Mooie initiatieven

Enkele voorbeelden van initiatieven die zijn ontstaan. Veel horecaondernemers zijn gestart met het aanbieden van afhaalmenu’s. Andere ondernemers hebben deze tijd gebruikt om hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Ook zijn er gezamenlijke initiatieven ontstaan. Maasgouwse ondernemers en de ondernemersvereniging zijn om tafel gegaan om te sparren over een marketingcampagne om het lokaal winkelen in Maasgouw te promoten. Ondernemers uit Heel hebben samen met de ondernemersvereniging gewerkt aan het opstellen van een centrumplan voor een toekomstbestendig winkelgebied in Heel. Samen met Keyport zijn ondernemers in overleg over het oppakken van het arbeidsmarktvraagstuk. Een voorbeeld hiervan is dat ondernemers zich bundelen om stageplaatsen te kunnen realiseren. Zeker in deze tijd dient de jeugd voldoende kansen te krijgen om aan te kunnen sluiten op de arbeidsmarkt.

Bijeenkomst

De gemeente Maasgouw vindt het belangrijk om te weten wat er speelt bij de ondernemers en gaat graag met ze in gesprek. Hoe staan de ondernemers ervoor? Waar lopen ze tegenaan en hoe kan de gemeente daarbij helpen? Binnenkort ontvangen vertegenwoordigers van ondernemers zoals ondernemersverenigingen een uitnodiging voor een bijeenkomst om dit met elkaar te bespreken.

Heb jij een vraag, idee of wil je brainstormen? Neem dan contact op met de accountmanagers ondernemers via (0475) 85 25 00. Wil je weten wat de gemeente Maasgouw nog meer doet voor haar ondernemers? Lees dan hier verder

Afbeelding MKB Limburg

Tags
Wellicht interessant