img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-11-2020 10:30

Dashboard coronavirus Midden-Limburg - 21 november 2020

Midden-Limburg - 22 november 2020 - Het dashboard coronavirus geeft per gemeente inzicht in het verloop van de coronabesmettingen en het aantal positief geteste mensen. We houden jullie op de hoogte van de dagelijkse cijfers in Roermond, Leudal, Maasgouw, Beesel, Roerdalen, Weert en Nederweert, de landelijke cijfers en de meest recente informatie van het Laurentius Ziekenhuis. 

img

Laurentius Ziekenhuis Roermond (status 20 november)

Op dit moment liggen er in totaal 19 coronapatiënten in het ziekenhuis; 16 patiënten in de kliniek en 3 patiënten op de Intensive Care. Sinds 18 september zijn er 72 patiënten weer voldoende hersteld en teruggekeerd naar hun eigen woonomgeving, 15 patiënten zijn naar een andere zorginstelling overgeplaatst, 5 patiënten zijn helaas overleden.

Risiconiveau in onze regio

Zeer ernstig: Strenge, landelijke maatregelen zijn noodzakelijk om verdere escalatie te voorkomen en terug te keren naar een beheersbare situatie (waakzaam). Er zijn zeer veel mensen besmettelijk en het dagelijks aantal nieuwe besmettingen is hoog. Het bron- en contactonderzoek is niet meer effectief, waardoor het zicht op de verspreiding van het virus beperkt is. Maatregelen worden onvoldoende nageleefd. De regionale zorgcapaciteit is onvoldoende en een deel van de reguliere zorg is al afgeschaald. Maatregelen zijn erop gericht om landelijk en regionaal overbelasting van de zorg te voorkomen, kwetsbaren te beschermen en het virus weer maximaal te controleren.

Landelijke informatie op 21 november

Positief getest  =  6.093

Opgenomen in het ziekenhuis = 136 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen). In totaal liggen 1.352 mensen in het ziekenhuis.

Opgenomen op de IC-afdeling = 27,7 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen). In totaal liggen 550 mensen op de Intensive Care.

Reproductiegetal = 0,89 (aantal mensen dat besmet wordt door één besmettelijke persoon, verkregen op 17 november. Wordt wekelijks bijgewerkt)

Geschat aantal besmettelijke mensen = 117.905 (verkregen op 17 november, wordt wekelijks bijgewerkt) 

Afgelopen week (11 november-17 november) is het aantal nieuwe COVID-19 meldingen in alle regio’s voor de tweede week op rij gedaald ten opzichte van de week daarvoor. De daling in het aantal positief geteste personen, ziekenhuis- en IC-opnames van deze week is echter minder groot dan de week daarvoor. De huidige afname van meldingen en ziekenhuisopnames is in lijn met de berekeningen die het RIVM voorafgaand aan de maatregelen heeft gemaakt. Het risiconiveau per regio kan ‘waakzaam’ (niveau 1), ‘zorgelijk’ (niveau 2), ‘ernstig’ (niveau 3), ‘zeer ernstig’ (niveau 4) zijn. 

Van de 25 regio's zijn op dit moment 20 regio’s ingeschaald op ‘zeer ernstig’, 5 op ‘ernstig’, 0 op ‘zorgelijk’ en 0 op ‘waakzaam.‘

Tags
Wellicht interessant