img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-1-2019 13:40

Realisatie 'Botenhuis Linne' gaat door

Linne - De Stichting Leef Linne is al enkele jaren bezig met de realisatie van een botenhuis in Linne. In 2018 is daartoe de Stichting Botenhuis Linne opgericht en deze stichting gaat in 2019 een deel van de passantensteiger,  inclusief de ruimte onder de overkapping, inrichten als een botenhuis voor door en met inwoners van Linne. Botenhuis Linne richt zich op kano’s en kleine bootjes die gebruikt kunnen worden door iedereen die in het dorp woont, de nadruk ligt op beleving en niet op bezit. Het sleutelwoord hierbij is delen, al dan niet tegen een kleine vergoeding. Binnenkort wordt een informatieavond georganiseerd. Deze avond is alleen bedoeld voor degenen die participant willen worden en bereid zijn met anderen te varen of de eigen boot of kano tegen een kleine vergoeding uit te lenen aan anderen.
 

img

De stichting koopt zelf ook enkele boten, maar de vloot zal vooral opgebouwd worden door de ligplaatsen die beschikbaar zijn, te verhuren aan booteigenaren uit Linne die eveneens hun boot willen delen. Niet gratis en mogelijk varen de eigenaren steeds zelf mee, maar delen staat voorop.

De komende tijd worden de plannen rondom organisatie, vergoeding en tarieven, veiligheid, verzekering, verantwoordelijkheid, afsluitbaarheid botensteiger en dergelijke verder uitgewerkt. 

Interesse om hieraan deel te nemen of meer weten? Stuur dan een mail naar info@botenhuislinne.nl.

Het doel is om te komen tot een community aan het water, die zich opstelt als rentmeester van het omliggende landschap.

Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt dankzij de ondersteuning van de gemeente Maasgouw en de provincie Limburg.

Wellicht interessant