img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-11-2020 04:12

Komst Huttopia naar Roerdalen is officieel rond

Herkenbosch - 25 november 2020 - Op woensdag 25 november is de erfpachtovereenkomst voor het terrein van het vroegere recreatiepark Elfenmeer getekend en hiermee is de komst van Huttopia officieel rond. Roerdalen verpacht het terrein voor 50 jaar aan Huttopia. Naar verwachting verlaten de laatste jaarplaatshouders het terrein in 2021 en verwelkomt Huttopia de eerste gasten in 2022. Camping Huttopia De Meinweg wordt waarschijnlijk de nieuwe naam.

img

De erfpachtovereenkomst is getekend door burgemeester Monique de Boer van de gemeente Roerdalen en Samuel Lafforest van de Huttopia Group. De komst van het bedrijf betekent een mooie stimulans voor recreatie, toerisme en de lokale en regionale economie.

Begin 2020 werd bekend dat het het Franse bedrijf Huttopia de exploitatie van voormalig recreatiepark Elfenmeer zou overnemen.

Camping Huttopia De Meinweg

Huttopia heeft wereldwijd parken waar natuurbeleving en genieten van rust en ruimte centraal staan. Samuel Lafforest, Managing Director Huttopia Nederland. “Camping Huttopia De Meinweg. Dat wordt waarschijnlijk de naam van ons nieuwe park in Herkenbosch. Waar mensen met hun eigen tent of caravan of in een van onze accommodaties heerlijk vakantie kunnen vieren in het groen. Er komen ook enkele faciliteiten voor onze gasten passend binnen de natuurlijke omgeving. Maar zoals op al onze locaties is het de bedoeling dat gasten vooral activiteiten buiten de camping ondernemen. Wij kijken uit naar de samenwerking met de Roerdalense ondernemers.” Op het nieuwe park van Huttopia zijn alleen toeristen welkom. Er komen geen vaste standplaatsen.

Aanwinst voor Roerdalen

Wethouder Jan den Teuling: “Ik ben erg blij met de komst van Huttopia naar Roerdalen. Het sluiten van recreatiepark Elfenmeer heeft tijd en geld gekost, maar dat is het zeker waard geweest. Er ligt nu een economisch zeer aantrekkelijk contract voor 50 jaar. Bovendien gaat Huttopia investeren in het park en samenwerken met lokale ondernemers. De camping vergroot de toeristische aantrekkingskracht van de regio. Er komen dus meer bezoekers naar de dorpen rondom Herkenbosch. Ons doel was een kwalitatief, toekomstbestendig recreatiepark, dat aansluit bij de sfeer en beleving van De Meinweg. Dat is perfect gelukt.”

Foto gemeente Roerdalen (ondertekening erfpachtovereenkomst)

Tags
Wellicht interessant