img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-11-2020 11:43

Gratis webinar 'Jongeren en hun 800 vrienden op social media'

Midden-Limburg - 28 november 2020 - Het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg organiseert op 10 december een een gratis webinar 'Jongeren en hun 800 vrienden'. Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Hoe leuk social media ook kan zijn, het kent echter ook een aantal risico’s. Jongeren kunnen deze risico’s vaak moeilijker inschatten en daarom is jouw rol als ouder zo belangrijk.  

img

Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het is vooral erg leuk en een manier om online met elkaar in contact te komen. Juist in deze tijd, waarbij sociale contacten beperkt zijn, zoeken jongeren elkaar online meer en meer op.

Social media is niet alleen erg leuk, het is ook een heel krachtig medium met een wereldwijd bereik. Denk bijvoorbeeld aan de Jerusalema-challenge; het wereldwijde troostlied van zorgmedewerkers tijdens deze coronacrisis. Maar hoe leuk social media ook kan zijn, het kent ook een aantal risico’s. Jongeren kunnen deze risico’s vaak moeilijker inschatten en daarom is jouw rol als ouder hier zo belangrijk.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw zoon of dochter op een verstandige manier gebruik maakt van Social Media? Hoe kun je grenzen stellen en deze ook handhaven? En hoe kun je, juist nu, in gesprek komen / blijven met jouw zoon of dochter rondom dit thema?

Tijdens dit webinar geven we antwoord op al jouw vragen en wordt onder andere over populaire platformen; Media opvoeding; Sexting en Grooming; Cyberpesten gesproken.

Praktische informatie

Datum: 10 december 2020
Tijd: aanvang 20.00 uur
Deelname is gratis

Schrijf je hier in om het webinar te kunnen bekijken. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail.
 

Tags
Wellicht interessant