img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-11-2020 04:45

Voedselbos 'Aod Prinse Bóngerd' in Heythuysen opgeleverd

Heythuysen - 30 november 2020 - Op zaterdag 28 november werd in Heythuysen, hoek Vlasstraat - Noorderbaan, een voedselbos opgeleverd. Het plan komt uit de koker van de plaatselijke vereniging van de Aod Prinse, VV De Kwakkert. Zodoende heet het project: Aod Prinse Bóngerd. “Een prinsenpark, met een biodiversiteitsvriendelijk beheer, waarmee ook de doelsoort kamsalamander zich thuis zal voelen.”

img

Vanuit de overeenkomst ‘Leudal Buiten 2018-2027’ en ‘Limburgers planten bomen voor Limburgers’ heeft Stichting IKL samen met de gemeente de Aod Prinse Bóngerd ondersteund. Ron Janssen, Stichting IKL: “Een prinsenpark, met een biodiversiteitsvriendelijk beheer, waarmee ook de doelsoort kamsalamander zich thuis zal voelen.”

Groene gemeente

Wethouder Martens: “Uit diverse onderzoeken blijkt dat onze inwoners, maar ook de bezoekers aan de gemeente Leudal, het erg waarderen dat we een groene gemeente zijn. Maar ook dat het wat hen betreft nog groener mag. Wij zien het daarom als een belangrijke opdracht om de groenste gemeente van Limburg te worden.’’

De Aod Prinse Bóngerd is een project wat in die ambitie van de gemeente volledig past. Het is tevens onderdeel van het 37 duizend bomenplan van de gemeente, waarin ze voor elke inwoner van de gemeente een extra boom willen planten.

Jubileumjaar VV De Kwakkert

Vorst Ruud I van VV De Kwakkert had zich het jubileumjaar van de vereniging anders voorgesteld. Helaas is er door corona geen openbare opening van het voedselbos mogelijk: “Wij vinden het mooi dat de Aod Prinse hiermee het jubileum van De Kwakkert extra glans geven. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een duurzaam, blijvend monument wordt van de vastelaovendj in ons dorp. En we denken dat veel mensen die ‘een rondje Heitse’ wandelen nog jaren van dit mooie project gaan genieten.’’

Het onderhouden van het gebied gebeurt in samenwerking tussen de gemeente en Zorgbedrijf Zorg en Groen.

Tags
Wellicht interessant