img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-12-2020 04:15

Tweede Kamerlid Rens Raemakers vijf plaatsen gestegen op kieslijst D66

Neer/Den Haag - 2 december 2020 - Tweede Kamerlid Rens Raemakers (29) stond aanvankelijk op de 24ste plek van de kieslijst van D66. Dat was een teleurstelling voor Raemakers: hij had net als de vorige keer gehoopt op een plek bij de top-20. Maar hij legde zich niet neer bij het lijstadvies van de commissie en ging intern campagne voeren om hoger op de lijst te komen en met succes: hij staat nu op de 19e plaats. Daarmee is de kans dat hij wordt herkozen een stuk groter. 

img

Vier jaar geleden werd de toen 25-jarige Rens Raemakers, als raadslid voor D66 in Leudal, door Alexander Pechtold gevraagd zich kandidaat voor de Kamer te stellen. Hij kwam uiteindelijk op plek 17 van de lijst en haalde 7.500 stemmen. Raemakers maakte in 2017 zijn intrede in de Kamer als het jongste Kamerlid van dat moment. Dat bleef hij, enkele maanden uitgezonderd, de hele zittingsperiode. Hij heeft nu Medische Zorg, Geneesmiddelen en Jeugdzorg in portefeuille. Eerder voerde hij ook het woord over Armoede-en Schulden, de Participatiewet (bijstand) en Kinderopvang.

In de afgelopen Kamerperiode diende Raemakers een wetsvoorstel in, waardoor kinderdagverblijven niet-gevaccineerde kinderen mogen weigeren. De Tweede Kamer nam de wet aan. Ook kwam er op zijn voorstel een Kindervragenuur in de plenaire zaal van de Tweede Kamer voor kinderen van groep 7 en 8. Verder diende hij een Schuldenplan in en kwam hij op voor diverse patiëntengroepen: of het nu gaat om diabetes, kanker, ME/cvs of Q-koorts.  

Enkele maanden geleden sprak DeltaLimburg.nl uitgebreid met hem over zijn werk en zijn toekomstplannen. Dat interview kun je hier terugkijken.

Tags
Wellicht interessant