img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-12-2020 11:05

Deken Miltenburg - Geven maakt dankbaar

Thorn - 9 december 2020 - Pastoor-deken Wim Miltenburg van het dekenaat Thorn deelt regelmatig zijn persoonlijke kijk op het leven in zijn 'Cursiefjes' op de website van cluster Emmaus. Soms zomaar tot vermaak. Een andere keer serieus van toon, zodat het tot nadenken stemt. Wij mogen zijn persoonlijke verhalen met jullie delen. Dit is zijn nieuwe column: 

img

"December is een maand van geven en van ontvangen. Dat sluit aan bij de advent; tijd van verwachting. “Het is zaliger te geven dan te ontvangen” (Hand. 20,35). Door te geven kunnen we zoveel goed doen. En het maakt onszelf dankbaar; dankbaar voor wat we hebben en dankbaar om wat we kunnen doen voor anderen..

Moeder Teresa kwam eens in een van de sloppenwijken van Calcutta bij een moeder met zes kinderen. Ze bracht dit gezin een kommetje rijst, zodat ze de dag iets te eten zouden hebben. Vol dankbaarheid nam de moeder het kommetje aan en liep er mee naar de keuken. Daar verdeelde ze de rijst in over twee kommetjes en liep naar buiten. Even later kwam ze terug en met dankbare ogen vertelde ze moeder Teresa dat zij even naar een moeder met vijf kinderen was gegaan om de helft van de rijst te brengen. “Zij hebben sinds gisteren niets te eten gehad;” zei ze. Dit verhaal heeft moeder Teresa ooit verteld op een congres van de VN.

Zó nijpend is de situatie in ons land natuurlijk niet. Maar er zijn wel mensen voor wie de maand wat teveel dagen heeft. Zij verdienen net iets teveel om bij de voedselbank aan te kloppen. Daarvoor is onze lokale adventsactie om houdbare levensmiddelen of noodzakelijke verzorgingsproducten naar de kerken van ons parochiecluster te brengen. Vrijwilligers van o.a. de MOV-groep maken hier dan kerstpakketten van voor mensen die hier ter plekke een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook kunt u op ieder parochiekantoor laten weten, wie voor zo’n voedselpakket in aanmerking zou komen. Vorig jaar hebt u royaal gegeven en de hebben we ook na Kerstmis mensen zo in onze regio er mee kunnen helpen.

Wilt u liever over de grens – in de derde wereld – helpen? Dat kan door de Adventsactie van de Stichting Bisschoppelijke Vastenactie te steunen. Dit jaar ondersteunen zij projecten om de voedselzekerheid van kinderen te vergroten in de DR Congo, Malawi Nicaragua en op de Westbank (NL89 INGB 0653 1000 00 t.n.v. Adventsactie).

Pastoor-deken Wim Miltenburg fso"

Tags
Wellicht interessant