img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-12-2020 11:37

Burgemeester Roerdalen sluit woning na aantreffen hennepkwekerij

Montfort - 9 december 2020 - Begin november 2020 trof de politie in een woning aan de Julianastraat in Montfort twee hennepplantages aan met in totaal 305 hennepplanten. Dit is voor Burgemeester De Boer van de gemeente Roerdalen aanleiding om de woning vanaf woensdag 9 december 2020 voor drie maanden te sluiten op grond van de Opiumwet. 

img

Ruim 300 hennepplanten

Begin november 2020 trof de politie in de woning twee hennepplantages aan met in totaal 305 hennepplanten. De woning werd alleen gehuurd voor het kweken van hennep. Door de hoeveelheid planten en de professionele inrichting van de plantage, is de kans groot dat de hennepplanten bedoeld waren voor drugshandel.

Veiligheid in de wijk

De woning ligt midden in een kindvriendelijke woonwijk. Burgemeester Monique de Boer maakt zich zorgen: "De aanwezigheid van een hennepplantage trekt ook andere criminele activiteiten aan. Dit  brengt ook risico’s mee voor de veiligheid van de buren en de buurt. Zoals brand en wateroverlast. Ik roep inwoners van Roerdalen daarom op hun vermoedens van een hennepkwekerij in hun buurt te melden. Dit kan bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem. Alleen samen houden we Roerdalen veilig en leefbaar.’’

Melden heeft altijd zin

Drugshandel, wietteelt of de productie van andere drugs raakt buurtbewoners altijd door bijvoorbeeld stankoverlast en vervuiling, maar ook door een onveilig gevoel in de eigen woonomgeving. Daarnaast heeft het ook een negatieve invloed op de waarde van de eigen woning. Daarnaast is er mogelijk gevaar voor brand, verstikking en explosies. 

Daarom wordt iedereen opgeroepen om te melden als er een vermoeden is van drugshandel, wietteelt of productie van drugs in de eigen buurt. Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer: 0800-7000.  

De politie onderneemt altijd actie op basis van een melding. Wat die actie is hangt af van de situatie. Soms merkt degene die de melding heeft gedaan daar zelf niets van, doordat er achter de schermen iets gebeurt.

Stockfoto
 

Wellicht interessant