img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-12-2020 10:05

SchoolKompas helpt bij de middelbareschool-keuze

Midden-Limburg - 14 december 2020 - De keuze voor een middelbare school is een belangrijke stap in het leven van basisschool-leerlingen. Omdat vanwege corona fysieke open dagen en informatiebijeenkomsten dit jaar niet of lastig te organiseren zijn, is de website schoolkompas.info opgericht. De middelbare scholen uit Roermond, Reuver, Echt en binnenkort ook Leudal, presenteren zich hier graag aan toekomstige brugklassers. 

img

Kijkje in de keuken

Omdat het bezoeken van deze scholen dit jaar erg lastig is, stellen alle scholen zich op schoolkompas.info voor met behulp van filmpjes. Zo kunnen groep (7 en) 8-leerlingen en ouders toch (alvast) een kijkje nemen in de scholen. Op de website is daarnaast meer informatie over de scholen, belangrijke links en documenten en een gemeenschappelijke agenda te vinden. Daarin is goed te zien wanneer er belangrijke  informatiemomenten plaatsvinden.

Alternatieven

De website geldt als één van de vele alternatieven voor de jaarlijkse bezoekmomenten aan de middelbare scholen. De scholen doen hun best om ook allerlei andere activiteiten te organiseren. Wij raden leerlingen en ouders daarom aan om schoolkompas.info én de websites van de scholen goed in de gaten te houden. Zo blijft men zeker op de hoogte van het laatste nieuws.

Deze website is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML), CITAVERDE College Roermond en Praktijkonderwijs Roermond. 

Foto SOML
 

Wellicht interessant