img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-12-2020 15:48

Gevolgen harde lockdown voor gemeenschapshuizen

16 december 2020 - Dat Nederland vanaf 15 december opnieuw in een strenge lockdown is heeft ook gevolgen voor de gemeenschapshuizen. Ze zijn gesloten voor vrije inloop, maar ze mogen nog wel besloten activiteiten organiseren voor maatschappelijke ondersteuning van kwetsbare groepen. De VKKL (Vereniging Kleine Kernen Limburg) adviseert de gemeenschapshuizen dringend om alle activiteiten af te stemmen met de eigen gemeente.

img

Wat mag wel?

Bijvoorbeeld dagbesteding voor ouderen, (kwetsbare) jongeren, mensen met een beperking en dak- en thuislozen. Of voor mensen met psychische problemen of die eenzaam zijn. Individuele ondersteuning voor kwetsbare personen in gemeenschapsaccommodaties kan ook doorgaan. Denk aan schuldhulpverlening, sociaal raadsliedenwerk en maatschappelijk werk. Dit zijn 1 op 1 gesprekken.

Afstemmen met eigen gemeente

De gemeente is verantwoordelijk voor de handhaving van de maatregelen. Door vooraf af te stemmen met de eigen gemeente worden discussies achteraf voorkomen.

Aanspreekpunt

Bij de besloten activiteiten is 1 persoon van het buurthuis aanspreekpunt. De mensen die meedoen melden zich vooraf aan. Ook is er een gezondheidscheck voor iedereen. De buurthuizen volgen tijdens de activiteiten de basisregels die voor iedereen gelden.

Meer informatie

Meer informatie is o.a. te vinden op de website Dorpshuizen.nl en de website van VKKL.

Foto DeltaLimburg.nl (gemeenschapshuis in Grathem) 

Wellicht interessant