img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-12-2020 02:55

Actie Vincentiusvereniging 'Geef kerstboodschappen cadeau' volledig geslaagd

Roermond - 21 december 2020 - In november begon de Vincentiusvereniging een online collecte onder het motto “Geef kerstboodschappen cadeau” en mét succes: 317 donateurs brachten samen tot nu toe € 11.136 op. Begin december reikte Vincentius 2042 cadeaubonnen van Jan Linders uit aan 21 hulpverleningsinstanties en vrijwilligers die daarmee vóór de kerst 676 huishoudens bezoeken, zodat zij kerstboodschappen kunnen doen.  

img

Zo worden 833 volwassenen en 639 kinderen van levensmiddelenbonnen voorzien, waarmee ze zelf een feestelijke kerst kunnen vormgeven.

Jaarlijkse kerstactie 

De kerstactie bestaat al meer dan 25 jaar in deze vorm. Het geld ervoor werd meestal opgebracht door de kringloopwinkel van Vincentius. Die was een groot deel van het jaar dicht. Dank zij de collecte en met steun van enkele fondsen en bedrijven kon de kerstactie onverkort doorgaan. Naast het financiële resultaat betekende het succes van de actie voor de Vincentianen ook een belangrijke morele opsteker in deze moeilijke coronatijd.
 
De Vincentiusvereniging dankt de Roermondse stichting 1880, het Armenfonds, de Rabobank, het Limburgs diaconaal fonds, Rockwool bv, de Vereniging Weldadigheid en het Provinciaal centrum maatschappelijk werk voor hun bijdragen. Maar niet op de laatste plaats gaat de dankbaarheid uit naar de honderden donateurs uit Roermond.

Over de Vincentiusvereniging

De Vincentiusvereniging Roermond biedt al 160 jaar (sinds 1859) hulp aan mensen die in een sociaal of financieel isolement verkeren. Vincentius kan zijn humane werk doen dank zij de verkopen in de Vincentiuswinkel. De opbrengst van dat volledig door vrijwilligers gerunde kringloopmagazijn wordt besteed aan noodhulp voor de allerarmsten in de buurt , maar ook wereldwijd.

Wellicht interessant