img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-1-2019 12:30

Uitnodiging gratis GALM fittest voor 65-plussers

Neer - Op 21 februari 2019 kunnen alle 65-plussers uit Buggenum, Neer en Nunhem gratis deelnemen aan een fittest van het GALM-project. Op basis van de uitslag krijgt iedere deelnemer een advies van de aanwezige leefstijladviseurs of fysiotherapeuten. 

img

Na de fittest start een 12 weken durend kennismakingsprogramma met verschillende vormen van bewegen in groepsverband, afgestemd op persoonlijke wensen en mogelijkheden. Eventueel gevolgd door een vervolgprogramma van 20 weken, dat wordt afgesloten met een tweede fittest. De beweeggroepen blijven ook na de fittest bestaan.

Lokatie: De Haammaeker, Hoogstraat 2, Neer

Deelname aan fittest is gratis, voor vervolgprogramma's wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 40 per drie maanden.

GALM is een bewezen effectieve aanpak om senioren in beweging te brengen en te houden op een leuke en laagdrempelige wijze. Deze aanpak is vooral geschikt voor mensen, die willen weten hoe fit ze zijn, die actief willen worden en/of vaker willen bewegen.

Tijdens de eerste fittest worden 10 verschillende onderdelen gemeten zoals onder andere uithoudingsvermogen, kracht, reactievermogen, lenigheid, balansevenwicht, coördinatie, bloeddruk en uw BMI.

Na de fittest start een 12 weken durend kennismakingsprogramma, waarin kan worden deelgenomen aan verschillende vormen van bewegen in groepsverband. Het programma wordt afgestemd op de persoonlijke wensen en mogelijkheden. Er is beweegaanbod voor alle senioren, ongeacht hun persoonlijke conditie. Het accent ligt op het plezier in bewegen en fitter worden, niet op presteren.

Het is mogelijk om na het introductieprogramma aan het 20 weken durend vervolgprogramma deel te nemen, waarbij iedere deelnemer kan kiezen uit diverse sportieve activiteiten. 

Na het introductieprogramma en vervolgprogramma volgt een tweede fittest waar de eigen resultaten kunnen worden vergeleken met de eerste fittest. 

Dit project is mogelijk dankzij een subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Aanmelden kan tot 25 januari 2019 bij beweegcoach Arlette Vossen, telefonisch via 06-21968639 of per email via arlette.vossen@planet.nl.  

Meer weten? Bel dan naar beweegcoach Arlette Vossen via 06-21968639 of naar projectleider Bas Boonen via 06-53977957. 

 

 

Tags
Wellicht interessant