img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-12-2020 16:00

Gemeentelijke onderscheiding 'De Christoffel' voor Nol Hofman, oprichter judoclub Kai in Sho

Roermond - 21 december 2020 - De heer Nol Hofman (71) heeft vandaag de gemeentelijke onderscheiding 'De Christoffel' ontvangen voor zijn jarenlange inzet voor judoclub Kai in Sho. Burgemeester Donders heeft hem telefonisch gefeliciteerd. Vanwege het coronavirus wordt de onderscheiding op een later moment uitgereikt. Ook mag hij zijn handtekening zetten in het ‘Gulden Boek’ van de gemeente Roermond.  

img

Nol Hofman heeft in 1988 de judovereniging Kai in Sho opgericht. Eerst in een klein zaaltje in het wijkhuis “de Eksterkamp”. Vanwege het groeiend aantal leden verhuisde de judovereniging in 1988 naar een eigen ruimte. In het zalencentrum “de Velderie’ kreeg Kai in Sho een eigen Dojo. 

Volgens Nol Hofman is judo bij uitstek een sport om kinderen discipline bij te brengen. Hij vond het belangrijk dat de judolessen betaalbaar waren zodat zoveel mogelijk kinderen konden meedoen.

Begonnen in een klein zaaltje, groeide Kai in Sho uit tot een alom bekende judovereniging die talrijke prijzen won en vele kampioenen heeft voortgebracht. Maar de judovereniging had naast een sportieve ook een maatschappelijke functie. Discipline, afspraak is afspraak, fair play en respect voor elkaar, stonden centraal in de aanpak van Nol Hofman. Via zijn judolessen bracht hij dit over op de kinderen.

In de zomer van 2020 moest hij vanwege zijn gezondheid noodgedwongen stoppen met zijn judoclub Kai in Sho.

Het gemeentebestuur van Roermond is de heer Nol Hofman zeer erkentelijk voor zijn inzet gedurende een groot aantal jaren. Als dank en waardering ontvangt hij hiervoor de gemeentelijke onderscheiding ‘De Christoffel’.

Foto DeltaLimburg.nl
  

Wellicht interessant