img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-12-2020 10:26

Bezoek in Swalmen een van de grootste kerststallen van Limburg

Swalmen - 22 december 2020 - Ook dit jaar kun je, coronaproof, in Swalmen een van de grootste Kerststallen van Limburg bezoeken in de Lambertuskerk. Tevens is er gelegenheid om een kaarsje op te steken. Acht vrijwilligers zijn dagenlang in touw geweest om de Kerststal en het grote kerstlandschap op te bouwen. Iedereen is van harte welkom om op Kerstavond, 1ste en 2de Kerstdag en op zondag 27 december te komen kijken. De toegang is gratis.

img

Het groots opzette Kerstlandschap van 10 meter hoog en meer dan 15 meter lang heeft een uitgestrekt bos van meer dan 100 bomen, diverse waterelementen met een beekje en waterval en meer dan 30 opgezette dieren zoals een das, diverse herten en een vos. Alles worden op een sprookjesachtige manier belicht door een zee van diverse kleuren led verlichting. Ook zijn er voortdurend verschillende dierengeluiden te horen. 

Centraal punt is natuurlijk de antieke beeldengroep en de kribbe, waarmee de geboorte van Jezus wordt uitgebeeld.

De Kerststal in de feestelijk versierde Lambertuskerk in Swalmen is te bezichtigen op donderdag 24 december van 17 tot 21 uur, 1ste en 2de Kerstdag en op zondag 27 december van 14 tot 16.30 uur.

In 2018 heeft DeltaLimburg.nl een videoreportage gemaakt tijdens de opbouw.

Toegang is gratis.

Locatie: Lambertuskerk, Brugstraat 2, Swalmen  
 
Foto: DeltaLimburg.nl (editie 2018)

Wellicht interessant