img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-12-2020 11:30

Linda - Laat je betoveren met 'Prins Borealis'

Weert - 24 december 2020 - Bij ‘Borealis’ denken velen aan de uitspraak van Thierry Baudet in 2019. Borealis is echter Latijn voor ‘noordelijk’. Het woord heeft op zich geen enkele (negatieve) lading, buiten dat wat Baudet er mogelijk zelf aan gegeven heeft. Dat dit sprookjesachtige kinderboek dan ook niets te maken heeft met de uitspraak van de politiek leider van Forum voor Democratie, mag voor zich spreken. Borealis staat voor Aurora Borealis, ofwel het noorderlicht.

‘Prins Borealis’ is een sprookjesachtig verhaal over Bor, een Sami jongen uit Lapland. Het boek is rijkelijk voorzien van adembenemende illustraties gemaakt door Paul van Meurs.

Bor is een gewone jongen tot zijn opa hem op een koude winterse dag bij hem roept. Hij geeft hem een prachtig versierd zakje, met als enige boodschap dat Bor nu oud genoeg is om zijn werk over te nemen, hij moet kleuren gaan verzamelen. Zonder te begrijpen hoe of wat stuurt opa Bor op avontuur. Door de seizoenen leert Bor over zichzelf en over de natuur om hem heen.

Een heerlijk verhaal om (voor) te lezen tijdens deze winterdagen. Door de prachtige illustraties waan je je voor even in het betoverende Lapland. Ik wens je enorm veel leesplezier toe.

Prins Borealis | Sandra Konst | ISBN : 9789491920707

Maak er prachtige kerstdagen van, en een magisch nieuw jaar boordevol mooie avonturen! Linda

Neem ook eens een kijkje op de website van Linda Gielen. 

Tags
Wellicht interessant